időjárás 25°C Eufrozina , Kende 2023. szeptember 25.
logo

Orbán Viktor: Ősszel Magyarország ellenfelei egyszerre lépnek fel a követeléseikkel

A magyar külügy is reagált a gát felrobbantására

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.06.06. 21:04 2023.06.06. 21:08
A magyar külügy is reagált a gát felrobbantására

A dél-ukrajnai Noha Kahovkában lévő gát felrobbantása is bizonyítja, hogy azonnali tűzszünetre és béketárgyalásra van szükség – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára kedden a közösségi oldalán. Menczer Tamás azt írta: 

az ukrajnai háború szörnyen gyilkos és pusztító. Elborzasztó felvételeket látni és híreket hallani, több tízezer embernek veszett oda mindene, óriási tömegeknek ment tönkre az életük.

 

Úgy fogalmazott: „életet menteni csak békével lehet”. „Ha a tűzszünetről és a tárgyalásról már tegnap döntöttek volna, ma hajnalban ez a tragédia nem történt volna meg” – jegyezte meg Menczer Tamás. A bejegyzéshez hozzáfűzte: „Magyarország továbbra is a béke pártján áll, és amíg rajtunk múlik, ott is fog maradni.”

Mint arról lapunk is beszámolt, támadás érte az orosz ellenőrzés alatt álló Noha Kahovka-i vízerőmű gátját. Az áradások 80 települést és több mint 16 ezer ember életét veszélyeztették. A katasztrófáért az oroszok és az ukránok egymást okolják, de a lapunknak nyilatkozó szakértő szerint inkább az oroszoknak állhatott érdekében a lépés. 

A támadás azonban mindenképpen rossz jelzés: azt a kérdést is felveti ismét, mi történne, ha atomerőműre mérnének csapást? 

 

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.