Ferenc pápa követendő példának nevezte Magyarországot

Az Olasz Püspöki Konferencia a napokban tartotta 77. közgyűlését. A nem sajtónyilvános esemény nyitónapján, május 22-én felszólalt Ferenc pápa, és megírt beszédétől eltérve Magyarországgal példálódzott a hallgatóság előtt. Leszögezte: hazánk nem rest kiállni az Európa alapját képező keresztény értékek mellett, ami miatt számos támadásnak van kitéve. 

Magyar Nemzet
2023. 06. 07. 13:47
FERENC pápa
Vatikánváros, 2023. május 24. Ferenc pápa heti általános audienciájára érkezik a vatikáni Szent Péter téren 2023. május 24-én. MTI/EPA-ANSA/Massimo Percossi Fotó: Massimo Percossi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2023. május 22. és 25. között rendezték meg a Vatikánban az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) 77. közgyűlését, amelyen megfigyelőként vett részt Ternyák Csaba egri és Udvardy György veszprémi érsek. 

Ferenc pápa két alkalommal, a közgyűlés megnyitásakor és zárásakor vett részt és mondott beszédet a nyilvánosság kizárásával megvalósult eseményen.

Röviddel ezelőtt, a magyar résztvevőktől derült ki, hogy a Szentatya május 22-i beszédében eltért az írott szövegtől, és ahhoz az alábbi saját, fejből mondott kommentárt fűzte: 

Térjetek vissza Európa keresztény értékeihez, annak alapító atyáinak szándékai szerint! Ezt teszi Magyarország is, amelyet számos támadás ér emiatt.

Borítókép: Ferenc pápa a heti általános audienciájára érkezik a vatikáni Szent Péter téren 2023. május 24-én (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Massimo Percossi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.