A Greenpeace aktivistái felmásztak a Deutsche Bank székházára + videó

A Greenpeace környezetvédő szervezet aktivistái szerdán felmásztak a Deutsche Bank frankfurti székházára, ahol nagy transzparenssel tiltakoztak a bank vagyonkezelő társasága, a DWS klímavédelmi befektetéspolitikája ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 14. 11:43
null
Frankfurt, 2018. április 9. A Deutsche Bank székháza Frankfurtban 2018. április 9-én. Az elõzõ nap az igazgatótanács Christian Sewinget választotta vezérigazgatóvá John Cryan helyébe. (MTI/EPA/Armando Babani) Fotó: ARMANDO BABANI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német nyelvű, Kényszerítsük a DWS-t, védjük meg az éghajlatot! feliratú sárga Greenpeace-plakátot az épület ikertornyainak alsó részén lévő üveghomlokzatra feszítették ki a demonstrálók. Tucatnyi rendőrautó érkezett a helyszínre, ám az egyik rendőr azt mondta, hogy senkit nem vesznek őrizetbe.

A vállalat – amelynek éves részvényesi közgyűlését egy nappal előzte meg az akció – a környezetvédők és a szabályozó szervek figyelmét is felkeltette az ellene felhozott, általa azonban vitatott vádak miatt, amelyek szerint a társaság félrevezette a befektetőket a zöldberuházásokkal kapcsolatban, vezérigazgatója pedig tavaly lemondott az úgynevezett „zöldre mosás” vádja miatt.

Zöldre mosásnak nevezik a környezetvédők azt, amikor egy vállalat az általa végzett tevékenységet környezetbarátnak állítja be, miközben nem az.

Az új vezérigazgató, Stefan Hoops a cég honlapján közzétett nyilatkozata szerint azzal igyekszik megnyugtatni a részvényeseket a csütörtöki közgyűlésen, hogy a DWS együttműködik a vizsgáló hatóságokkal, és továbbra is elérhetővé teszi pénzügyei kimutatásait.  

– A DWS botránya a Deutsche Bank botránya – jelentette ki az épület előtt Mauricio Vargas, a Greenpeace pénzügyi szakértője. Kijelentette továbbá, hogy csütörtökön beszédet tart a részvényeseknek.

Közleményében a DWS azt írta, egyetért a Greenpeace-szel abban, hogy a klímaváltozás határozott fellépést igényel, ám erről eltérőek az elképzeléseik. 

A vállalat vezetői ugyanakkor bejelentették, a közelmúltban új irányelveket fogadtak el a szénipari vállalatokkal kapcsolatban.

Borítókép: A Deutsche Bank székháza Frankfurtban (Fotó: MTI/EPA/Armando Babani)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.