Gyilkossággá fajult egy katonai lőgyakorlat Japánban

Egy 18 éves újonc szerdán a hadsereg egy bázisának lőterén tüzet nyitott a társaira, kettőt halálosan megsebesített – közölte a hatóság.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 14. 9:35
null
Gifu, 2023. június 14. A japán önvédelmi erõk (hadsereg) lõterénél katonák a Japán középsõ részén fekvõ Gifuban 2023. június 14-én, miután egy 18 éves újonc tüzet nyitott bajtársaira, és kettõt halálosan megsebesített. MTI/AP/Kyodo News Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyilkossági kísérlet gyanújával vették őrizetbe az újoncot a Japán középső részén lévő Gifu prefektúrában – áll a rendőrség beszámolójában.

A gyanúsított a Hino Kihon lőtéren lőtt a többi katonára, hárman megsebesültek, ketten később a kórházban meghaltak 

– erősítette meg a japán hadsereg.

A kiképzésen feltehetőleg többen is jelen voltak a lövöldözés idején, a részleteket egyelőre vizsgálják – közölte egy tiszt.

Japánt biztonságos országnak tartják szigorú fegyvertartási törvényei miatt, azonban 

az utóbbi években történt néhány nagy nyilvánosságot kapó erőszakos cselekmény: lövöldözés, késelés a metrón, gyújtogatás.

Kisida Fumio miniszterelnökre csőbombát dobtak, majdnem eltalálták vele áprilisban egy kampányeseményen.

Abe Sindzó volt miniszterelnököt tavaly júliusban egy merénylő házi készítésű lőfegyverrel gyilkolta meg.

Borítókép: A japán önvédelmi erők (hadsereg) lőterénél katonák a Japán középső részén fekvő Gifuban 2023. június 14-én, miután egy 18 éves újonc tüzet nyitott bajtársaira, és kettőt halálosan megsebesített (Fotó: MTI/AP/Kyodo News)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.