Hatalmas lángokkal égett egy komp a Fülöp-szigeteken + videó

A kigyulladt utasszállító hajó fedélzetén összesen százhúsz ember tartózkodott.

2023. 06. 18. 14:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kigyulladt a tengeren egy Fülöp-szigeteki komp vasárnap, amely 120 személyt szállított a fedélzetén. Miközben a hajó nagy lángokkal égett, a parti őrség a 65 utas és az 55 fős legénység segítségére sietett. A BBC brit közszolgálati média szerint nincsenek áldozatai a balesetnek, amelynek körülményeit még vizsgálják.

Az M/V Esperanza Star nevű komp a Fülöp-szigeteki Siquijor tartományból az ázsiai állam középső részén fekvő Boholba tartott. 

A parti őrség felvételén jól látszik, hogy vízágyúval oltották el a hatalmas lángokat.

A szigetállamban gyakoriak a tengeri balesetek a viharok, a rosszul karbantartott hajók, a túlzsúfoltság és a biztonsági előírások hiányos végrehajtása miatt, különösen a távoli tartományokban. Márciusban a déli Basilan tartománynál egyik éjszaka tűz ütött ki egy komphajón, amely 250 utast szállított. A parti őrség közlése szerint 31 ember életét vesztette.

1987-ben pedig a Fülöp-szigeteki Dona Paz nevű komp süllyedt el, miután egy tartályhajóval ütközött. A legnagyobb békeidőbeli hajókatasztrófában összesen 4386 ember hunyt el.

Borítókép: Kigyulladt a Fülöp-szigeteki M/V Esperanza Star nevű komp (Forrás: Facebook/Philippine Coast Guard)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.