időjárás 11°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Legalább egy tucat, emberi maradványokkal teli zsákot találtak

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.06.02. 11:29 2023.06.02. 11:32
Legalább egy tucat, emberi maradványokkal teli zsákot találtak

Emberi maradványokkal teli zsákok tucatjaira bukkantak a mexikói hatóságok – számolt be róla Jalisco nyugat-mexikói szövetségi állam ügyészi hivatala helyi idő szerint csütörtökön késő este.

A zsákokat a héten találták meg Guadalajara külvárosában, egy erdei kilátó alatt egy szurdokban – közölte az államügyészség. A tűzoltók és a polgári védelem helikopterrel dolgozik a maradványok kiemelésén, és a tervek szerint a következő napokban folytatják a munkát.

Az állami ügyészség közölte, azután vizsgálta meg a helyszínt, hogy bejelentést kapott arról, hogy a szakadékban emberi testrészek lehetnek. A hatóságok nyolc fiatalembert kerestek, akiknek eltűnését a múlt héten jelentették, de egyelőre nem tudni, hogy az eltűntek maradványai is a megtaláltak között vannak-e.

A tájékoztatás szerint ugyanakkor a nyolc eltűnt fiatal családjával közölték, hogy zsákokban talált emberi maradványok között olyanok is vannak, amelyekről előzetesen úgy tűnt, megfelelnek az eltűnt fiatalok némelyike jellemzőinek.

A szurdokban talált maradványok azonosítását elkezdték.

Mexikóban több mint 110 ezer embert tartanak nyilván eltűntként, és a szövetségi kormány adatai szerint Jalisco államban a legmagasabb a számuk, 15 ezer. Emellett több ezer azonosítatlan maradvány van a hullaházakban és a temetőkben.

Megöltek egy katolikus papot Mexikóban

Michoacan államot évek óta erőszak sújtja, a kábítószerkartellek egymással harcolnak az állam egyes részeinek ellenőrzéséért és az illegális fakitermelés, bányászat és más tevékenységek kiterjesztéséért.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Hugo Ortuno)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.