Legalább egy tucat, emberi maradványokkal teli zsákot találtak

Emberi maradványokkal teli zsákok tucatjaira bukkantak a mexikói hatóságok – számolt be róla Jalisco nyugat-mexikói szövetségi állam ügyészi hivatala helyi idő szerint csütörtökön késő este.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 02. 11:29
null
San Jose el Mirador, 2016. június 11. Holttestet szállítanak földmûvesek a Puebla szövetségi állambeli Coxcatlan város közelében fekvõ San Jose el Miradorban 2016. június 10-én, miután támadók lelõtték egy család 11 tagját a közép-mexikói faluban. Az azonosított, de még szabadlábon levõ gyilkosok feltételezett családi viszály miatt öt nõt, négy férfit és két kislányt lõttek agyon, illetve két másik gyereket megsebesítettek, akiket kórházban ápolnak. (MTI/EPA/Hugo Ortuno) Fotó: HUGO ORTUNO

Emberi maradványokkal teli zsákok tucatjaira bukkantak a mexikói hatóságok – számolt be róla Jalisco nyugat-mexikói szövetségi állam ügyészi hivatala helyi idő szerint csütörtökön késő este.

A zsákokat a héten találták meg Guadalajara külvárosában, egy erdei kilátó alatt egy szurdokban – közölte az államügyészség. A tűzoltók és a polgári védelem helikopterrel dolgozik a maradványok kiemelésén, és a tervek szerint a következő napokban folytatják a munkát.

Az állami ügyészség közölte, azután vizsgálta meg a helyszínt, hogy bejelentést kapott arról, hogy a szakadékban emberi testrészek lehetnek. A hatóságok nyolc fiatalembert kerestek, akiknek eltűnését a múlt héten jelentették, de egyelőre nem tudni, hogy az eltűntek maradványai is a megtaláltak között vannak-e.

A tájékoztatás szerint ugyanakkor a nyolc eltűnt fiatal családjával közölték, hogy zsákokban talált emberi maradványok között olyanok is vannak, amelyekről előzetesen úgy tűnt, megfelelnek az eltűnt fiatalok némelyike jellemzőinek.

A szurdokban talált maradványok azonosítását elkezdték.

Mexikóban több mint 110 ezer embert tartanak nyilván eltűntként, és a szövetségi kormány adatai szerint Jalisco államban a legmagasabb a számuk, 15 ezer. Emellett több ezer azonosítatlan maradvány van a hullaházakban és a temetőkben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Hugo Ortuno)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.