Lejárt a határidő, de még mindig nem engedik be a magyarokat az osztrák faluba

A magyar ingázók egy, már jól bevált módszert követnek.

Magyar Nemzet
Forrás: Autószektor2023. 06. 19. 15:46
Somfalva
20230111 Somfalva, Ágfalva Tovább korlátoznák az átkelést az osztrákok Somfalva és Ágfalva között Fotó: Máthé Daniella MD Kisalföld Fotó: Máthé Daniella/Kisalföld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint három hónapja zárva a határ a járművek előtt az észak-burgenlandi Somfalva/Schattendorf és Ágfalva között, és bár a kialakult helyzet eredetileg 12 hétig tartott volna, most mégsem lehet bárkinek bemenni a községbe – írja az Autószektor a Volksgruppen cikke alapján. 

A helyzet ugyanis az, hogy még nem készült el a határhoz vezető sétálózóna és a forgalmat korlátozó süllyedő oszlop sem. Mégis, a polgármester kitart amellett, hogy az utat csak azok használhassák, akik betartanak bizonyos feltételeket.

Beszámolnak arról is, hogy a magyar ingázók egy, már jól bevált módszert követnek, amikor a község határához érnek. Egészen pontosan a magyar oldalon leteszik az autójukat, aztán a folyóson átgyalogolva, a túloldalon egy másik kocsival folytatják útjukat. Akinek nincs két autója, az nem tehet mást, mint hogy kerül. 

Borítókép: Somfalva (Fotó: Kisalföld/Máthé Daniella)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.