Mindenáron keresztülvinné a migrációellenes törvényt a brit miniszterelnök

Rishi Sunak brit miniszterelnök harcot hirdetett a migránsáradat ellen, és kész szembeszállni a Lordok Házával, hogy végigvigye a tervét.

Magyar Nemzet
Forrás: The Telegraph2023. 06. 06. 6:24
null
BRITAIN-POLITICS-EDUCATION-TECHNOLOGY-SCIENCE Fotó: JUSTIN TALLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök a The Telegraphnak nyilatkozva azt mondta, hogy a migránsok átkelésének csökkentését célzó új intézkedéseket a képviselők „nagyon határozottan” támogatják, és „hihetetlenül fontosak” tartják.

Mivel a Lordok Háza késlelteti a törvény elfogadását, Sunak egy a parlamenti törvényben szerepő, de ritkán alkalmazott szabályhoz nyúlna, amely lehetővé teszi az alsóház számára, hogy felülbírálja a Lordok Házát.

A liberális demokraták korábban már megpróbálták megakadályozni a törvényjavaslatot, most pedig hatásvizsgálatot követelnek. Sunak szerint a terve működik, hiszen idén eddig 20 százalékkal csökkent a La Manche csatornán keresztül illegálisan érkezők száma.

Bejelentette továbbá két új, a migránsok elhelyezésére szolgáló uszály megvásárlását, és elárulta, hogy a franciák most először fogták el a La Manche csatornán átkelni próbáló migránsok több mint felét.

Az új törvényjavaslat kötelezi Suella Braverman belügyminisztert az illegálisan érkezett migránsok kitoloncolására, és „radikálisan leszűkíti” a kitoloncolások felfüggesztéséhez vezető jogorvoslatok és fellebbezések körét.

Braverman ígérete szerint az új jogszabály lehetővé teszi a kormány számára, hogy cselekedjen a hajók megállítása érdekében, és elismerte, hogy az emberek türelme elfogyott.

Egy doveri sajtótájékoztatón a belügyminisztert arról kérdezték, nem tart-e attól, hogy ügyvédek „légiói” támadják meg az intézkedéseket a bíróságon.

Természetesen készen állunk a harcra. Nem állnék itt, ha nem így lenne. De valójában biztosak vagyunk benne, hogy győzni fogunk. Úgy véljük, hogy ez törvényes, hogy nemzetközi kötelezettségeinknek megfelelően járunk el, és a brit lakossággal szembeni kötelezettségeinknek is eleget teszünk, hogy biztosítsuk a határok feletti ellenőrzést

– mondta Suella Braverman.

Borítókép: Rishi Sunak brit miniszterelnök (Fotó: Justin Tallis/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.