Moldovában is a béke pártján: így telt Orbán Viktor napja a csúcstalálkozón + videó

Barátok között ma Moldovában, az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozóján – írta a közösségi médiában Orbán Viktor.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 06. 01. 21:48
Forrás: Orbán Viktor/Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar miniszterelnök Alekszandar Vucsics szerb elnökkel és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökökkel is találkozott Moldovában, ahol 45 európai ország, valamint az európai uniós központi intézmények vezetőinek részvételével szerveztek csúcstalálkozót.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a magyar miniszterelnök az eseményen Andrej Plenkovics horvát miniszterelnökkel, Ilham Alijev azeri államfővel, valamint Zeljka Cvijanoviccsal, a boszniai háromtagú államelnökség szerb tagjával is informális megbeszélést folytatott.

Orbán Viktor közösségimédia-oldalán osztott meg friss videót és galériát az eseményről.

Az összejövetelen olyan országok is képviseltetik magukat, amelyek ugyan egyelőre még nem tagjai az EU-nak, de az együttműködésre törekszenek.

Az Európai Politikai Közösség létrehozását Emmanuel Macron francia elnök kezdeményezte annak érdekében, hogy az időszerű politikai kérdéseket az Európai Uniónál szélesebb körben, kötetlenül és rugalmasan vitathassák meg.

Borítókép: Orbán Viktor az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozóján (Fotó: Orbán Viktor/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.