A kórházból jelentkezett a miniszterelnök + videó

Kiszáradás miatt szállították az egészségügyi intézménybe Benjamin Netanjahut.

Magyar Nemzet
2023. 07. 16. 7:37
NETANJAHU, Benjámin
Szálem, 2023. július 5. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök helyzetjelentésre érkezik a szálemi helyõrségen, a palesztinok lakta Ciszjordánia határkerítésénél 2023. július 4-én, a ciszjordániai Dzsenín város menekülttáborában terrorista célpontok ellen végrehajtott izraeli katonai akció második napján. A rajtaütésen tizenkét palesztin vesztette életét, tucatnyian megsebesültek és több ezer palesztin civil elhagyta a városban lévõ menekülttábort. Izrael lezárta a kétnapos akciót, amely során a hadsereg közlése szerint ezernél több robbanószerkezetet semmisítettek meg, több tucat fegyvergyártó mûhelyben okoztak kárt, és harminc palesztin gyanúsítottat letartóztattak. MTI/EPA/Flash 90 pool/Sir Torem Fotó: Sir Torem
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 73 éves Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök videónyilatkozatban nyugtatta meg támogatóit. A kormányfő a Tel-Aviv melletti Sheba Medical Centerből jelentkezett, ahova kiszáradás miatt vitték be. Netanjahu üzenetében azt mondta, nagyon jól érzi magát.

Tegnap a feleségemmel voltam a Galileai-tengernél, a napon, kalap nélkül, víz nélkül. Nem volt jó ötlet

 – mondta Netanjahu, és köszönetet mondott az őt ápoló orvosi csapatoknak.

Az izraeli vezetőt szombaton szállították kórházba. Bent is kellett maradnia az egészségügyi intézményben, hogy vizsgálatoknak vessék alá – közölték a hírügynökségek.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a közösségi médiában videók is terjengtek arról, hogyan kísérte egy konvoj Netanjahut, amikor a kórházba szállították.

Tel-Avivban és környékén hatalmas forróság tombol. Az elmúlt napokban és a következőkben is 30 fok feletti hőmérsékletekkel kell számolni, így könnyen fennáll a kiszáradás veszélye, ha nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű folyadékot.

 

Borítókép: Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök 2023. július 4-én (Fotó: MTI/EPA/Flash 90 pool/Sir Torem)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.