Beomlott a tető egy tornateremben, többen életüket vesztették + videó

A tetőn szabálytalanul tartott építkezési anyagok beszívták az esővizet – ez okozhatta a szerencsétlenséget.

Magyar Nemzet
2023. 07. 24. 11:00
CHINA-HEILONGJIANG-QIQIHAR-GYM-COLLAPSE (CN)
CHINA-HEILONGJIANG-QIQIHAR-GYM-COLLAPSE (CN) Fotó: ZHANG TAO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegy ember vesztette életét Kínában, amikor beomlott egy középiskolai tornaterem teteje – közölték a helyi hatóságok. Az eset az ország északkeleti részén, Qiqihar városban történt. A szerencsétlenség még vasárnap történt, de az utolsó áldozatot még csak hétfő kora reggel emelték ki a romokból – tudósított a sajtó.

A Xinhua kínai állami hírügynökség közlése szerint a tetőszerkezet beomlását az iskolában folyó építési munkálatok okozták. Megjegyzik,

a munkások építőanyagokat tároltak a tornaterem tetején. Ezek az anyagok pedig felszívták az esővizet, amelynek következtében jelentősen nőtt a tömegük.

A régióban és Kína több részén heves esőzések voltak ezen a hétvégén, ami egyes területeken árvízkárokat okozott.

Sajtóinformációk szerint a baleset ideje alatt 19-en tartózkodtak a tornateremben. Az AP amerikai hírügynökség azt írja, a hatóságok azt egyelőre nem közölték, hogy közülük mennyien voltak gyerekek.

A The Guardian brit országos napilap is arról ír, hogy a betontető beomlását az arra pakolt, s illegálisan ott tárolt építőanyag okozhatta. Az elhunytak közül többen is fiatal női röplabdázók voltak, ugyanis a csapatuk épp a tornateremben edzett, amikor az eset megtörtént. 

A csoport különböző évfolyamokból válogatott diákokból állt. Épp néhány napja tértek vissza az iskolába egy, a városon kívül tartott verseny után

– mondta egy szemtanú az állami rádiónak.

Borítókép: A 2023. július 24-én készült felvételen kimenekítik a túlélőket egy kínai tornateremből, miután annak tetőszerkezete beomlott (Fotó: AFP/Xinhua/Zhang Tao)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.