Elárulta a Wagner-csoport vezetője, hol folytatják tevékenységüket + videó

Jevgenyij Prigozsin megköszönte a katonáknak azt a „felbecsülhetetlen munkát, amit a Wagner 2022-es és 2023-as eredményeihez hozzátettek”.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC, Telegram2023. 07. 31. 21:31
PRIGOZSIN, Jevgenyij
Bahmut, 2023. május 20. Jevgenyij Prigozsin sajtószolgálata által közreadott, videófelvételről készített kép Prigozsinról, a Wagner orosz magánhadsereg alapítójáról (k) egy orosz zászlóval a kezében és a katonáiról Bahmutban 2023. május 20-án. Prigozsin a nap folyamán bejelentette, hogy teljesen sikerült ellenőrzésük alá vonni a kelet-ukrajnai várost, de az ukrán hadsereg ezt tagadja. MTI/AP/Jevgenyij Prigozsin sajtószolgálata Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wagner zsoldoscsoport vezetője szerint a csoport folytatja tevékenységét Afrikában és Belaruszban, de jelenleg nem toboroz új harcosokat – idézte Jevgenyij Prigozsin, a félkatonai csoport vezetőjének a Telegramon közzétett üzenetét mások mellett a BBC, brit közszolgálati csatorna.

A Belaruszban és Afrikában végzendő tevékenységekről nem árult el részleteket.

Mint folytatta: 

Jelenleg a következő feladataink meghatározása zajlik, ám ezek egyre világosabban látszanak. Ezek egytől-egyig olyan feladatok, amelyeket Oroszország dicsőségére hajtunk végre.

A Wagner-vezér azt is elmondta, hogy jelenleg harcosaik többsége szabadságon van, ugyanis „hosszas és kemény munkán vannak túl”. Mint ismert, a Wagner harcosai a múlt havi lázadást megelőzően kulcsszerepet játszottak az ukrajnai fronton, mások mellett Bahmut elfoglalásában. Elmondta, hogy noha létszámuk némileg csökkent, nem tapasztaltak létszámhiányt, így toborzásba sem kezdenek miután egyes harcosaik Oroszország „más hatalmi struktúráihoz” csatlakoztak.

Hozzátette: 

Azonban rendkívül hálásak leszünk, ha továbbra is tartják velünk a kapcsolatot, és amint az anyaországnak szüksége van új harcosokra, akik képesek megvédeni a hazánk érdekeit, minden bizonnyal megkezdjük a toborzást.

A június 24-i sikertelen Wagner-lázadás után Vlagyimir Putyin elnök felkérte a csoport azon harcosait, akik nem vettek részt a felkelésben, hogy írjanak alá szerződést az orosz védelmi minisztériummal – emlékeztetett a BBC.

Prigozsin „hívei” felé intézett beszéde végén a parancsnokok nevében is megköszönte a katonáknak azt a „felbecsülhetetlen mértékű munkát, amit a Wagner 2022-es és 2023-as eredményeihez hozzátettek”.

Borítókép: Jevgenyij Prigozsin sajtószolgálata által közreadott, videófelvételről készített kép Prigozsinról, a Wagner orosz magánhadsereg alapítójáról (k) egy orosz zászlóval a kezében és a katonáiról Bahmutban 2023. május 20-án. (Forrás: MTI/AP/Jevgenyij Prigozsin sajtószolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.