„Mindenkinek érdeke a mielőbbi békekötés”

Bocskor Andrea, a Fidesz EP-képviselője szerint mielőbb véget kell vetni a háborúnak, és meg kell akadályozni a további eszkalálódását.

Magyar Nemzet
2023. 07. 12. 16:04
BOCSKOR Andrea
Budapest, 2023. június 17. Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti képviselõ beszél a Mathias Corvinus Collegium (MCC) közéleti programjainak diplomaosztó ünnepségén, amelyen az erdélyi politikai iskola és a kárpátaljai vezetõképzõ frissen végzett hallgatói vették át diplomájukat az MCC budapesti székházában 2023. június 17-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén az Ukrajnában dúló háborúval foglalkozott az Európai Tanács 2023. június 29–30-i ülésének következtetései kapcsán tartott vitában. Bocskor Andrea, a Fidesz EP-képviselője a téma kapcsán kiemelte: 

Mielőbbi békére van szükség, ez mindenkinek az érdeke. Ukrajna több tucat nemzetiséget magába foglaló társadalommal bír, ezért kiemelten fontos a társadalmi megbékélés és egyetértés. Éppen ezért nem szabad figyelmen kívül hagynia a demokratikus reformok végrehajtása során azt sem, hogy a nemzeti kisebbségek jogai garantálva legyenek. Ennek érdekében folyamatos párbeszédre van szükség.

Felidézte, hogy már több mint 500 napja már, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. – Több tízezren vesztették életüket, sebesültek meg, köztük civilek, gyerekek. Több millióan várják, hogy hazatérhessenek, kérdés, hogy hová? Hiszen az ország keleti része romokban hever, az otthonok lakhatatlanná, az iskolák, óvodák katonai célponttá váltak, nincsenek többé utcák, parkok, játszóterek. A keleti országrész mára az emberi szenvedések és a halál otthonává vált. Ennek mielőbb véget kell vetni, és meg kell akadályozni a háború további eszkalálódását – hangsúlyozta a képviselő.

Érthetetlen, hogy a XXI. században ott tartunk, hogy nem a megbékélésért, nem az emberek biztonságáért, az emberi szenvedés megfékezéséért küzdünk. Nekünk közösen, együttes erővel az azonnali tűzszünetért és a békéért kellene küzdeni, amit nagyon hamar elérhetnénk, ha meglenne a kellő politikai akarat a megbékélés érdekében létrejött Európai Unióban!

– tette hozzá Bocskor Andrea.

Borítókép: Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti képviselő beszél a Mathias Corvinus Collegium (MCC) közéleti programjainak diplomaosztó ünnepségén, amelyen az erdélyi politikai iskola és a kárpátaljai vezetőképző frissen végzett hallgatói vették át diplomájukat az MCC budapesti székházában 2023. június 17-én (Fotó: MTI/Máthé)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.