Nem aggódik a német rendőrség: nem oroszlán, vaddisznó

Nem találtuk semmilyen nyomát az állítólagos nőstény oroszlánnak, amelyet először szerda éjfélkor észleltek Berlintől délnyugatra – közölte a helyi rendőrség pénteken, és egyúttal visszavonta a korábbi figyelmeztetését.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 07. 21. 15:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakértők bevonásával a sík, erdős terepen csütörtökön és pénteken végrehajtott hatósági keresés semmilyen konkrét nyomát nem találta oroszlánnak. 

A közösségi médiában is megjelent videófelvétel elemzése után a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy a felvételen nem nőstény oroszlán, hanem valószínűleg egy vaddisznó látható.

A német főváros és a szomszédos Brandenburg tartomány határán több észlelést is bejelentettek a rendőrségnek, amely a megjelölt területet alaposan átfésülve csak egy vaddisznócsaládot talált pénteken. Ezek jelenléte azonban nem szokatlan arrafelé – fogalmazott sajtótájékoztatóján Michael Grubert, a berlini állatkerttől 18 kilométerre délnyugatra fekvő Kleinmachnow kisváros polgármestere.

 

– Amennyire megítélhető, azt feltételezzük, hogy nem nőstény oroszlánról van szó – jelentette ki Grubert, hozzátéve, hogy elmúlt a veszély.

 

A polgármester ugyanakkor indokoltnak nevezte a 36 órás, helikoptereket, drónokat és infravörös kamerákat is bevető hatósági kereső műveletet, amelyben állatorvosok és vadászok is részt vettek.

 

Egy vadállat potenciális megjelenése által jelentett veszély indokolta a kiterjedt keresést Kleinmachnowban 

 

– magyarázta Grubert, hozzátéve, hogy hasonló helyzetben ma is ugyanígy cselekedne.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.