Pontos adatok érkeztek a szakadékba zuhant busz halálos áldozatairól

Legalább 29 ember meghalt és 19 megsérült, amikor egy személyszállító autóbusz szakadékba zuhant Mexikó déli Oaxaca államának egyik hegyvidéki részén – derült ki a régió ügyészségének új, csütörtöki összesítéséből.

Magyar Nemzet
2023. 07. 06. 7:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A számok, amelyeket 12 órával a mentési munkálatok megkezdése után tudunk: 29 halott és 19 sérült – mondta az AFP francia hírügynökség által telefonon megkeresett Bernardo Rodriguez Alamilla állami ügyész.

Az ügyész elmondta, hogy 15 nő vesztette életét, közülük ketten már a kórházban, továbbá 13 férfi és egy gyermek halt meg.  

A korábbi jelentések húsz halálos áldozatról szóltak.

A baleset a rendőrség és az ügyészség jelentése szerint szerda reggel történt. Az autóbusz, amely egy helyi közlekedési vállalaté volt, előző este indult el a fővárosból, Mexikóvárosból az 1500 lakosú Santiago de Yosondua településre.

A baleset a mintegy 3500 lakosú Magdalena Penasco területén történt, amely egyike a helyi társaságok által kiszolgált számos hegyi településnek.

Az ügyészség közölte, hogy vizsgálatot indítottak a baleset okának megállapítására, és kezdetben a busz műszaki hibájára gyanakodtak.

 

A sofőr valószínűleg elvesztette uralmát a jármű felett, amely egy több mint 25 méter mély szakadékba zuhant 

 

– mondta az oaxacai kormány biztonsági minisztere, Jesus Romero egy sajtótájékoztatón.

A helyi média szerint a jármű, amelynek feltehetően elromlott a fékje, egy kanyar végén letért az útról.

A rendőrségi felvételeken látszott, hogy a busz teteje megsemmisült, a mentők a romok között kutattak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.