Tizenkét ember meghalt Kairóban, miután összedőlt egy lakóház

Összedőlt egy lakóház hétfőn az egyiptomi fővárosban, Kairóban, legkevesebb 12 ember halálát okozva –közölték a helyi hatóságok és az állami média, miközben a helyszínen még kutatnak a romok között.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 17. 21:32
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négyemeletes épület Hadaek el-Kubbah negyedben dőlt össze. Hosszám Fauzi kormányzóhelyettes este elmondta azt is, hogy még két embert keresnek.

Négy túlélőt is kiemeltek és kórházba szállítottak, a hatóságok pedig biztonsági okokból kiürítették a szomszédos lakóházakat

– közölte a MENA állami hírügynökség.

A helyi jelentések szerint a rendőrök lezárták a környéket, miközben a mentőcsapatok a romok között kutatnak a lehetséges túlélők után.

Az első vizsgálatok szerint az épület azért dőlhetett össze, mert a földszinti lakók egyike több falat eltávolított egy korábbi felújítás alkalmával. A férfit őrizetbe vették, büntetőeljárás indult ellene.

A szociális ügyi minisztérium mintegy 2000 dollárnak megfelelő segélyt jelentett be az áldozatok családtagjai számára. Az épületek összeomlása gyakori Egyiptom szegénynegyedeiben és a vidéki területeken a sokszor szakszerűtlen építés és a karbantartás hiánya miatt.

Az elmúlt egy hónapban több hasonló katasztrófa történt: szombaton az észak-egyiptomi Alexandriában dőlt össze egy régi épület, vasárnap pedig Beheirában, ezekben öt ember vesztette életét, 11 pedig megsérült.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.