Több cirkálórakétát lőtt ki Phenjan hajnalban

Három nappal korábban két ballisztikus rakéta csapódott a Japán-tengerbe, szintén Észak-Korea lőtte ki őket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 22. 7:03
null
Észak-Korea, 2023. március 13. Az észak-koreai állami hírügynökség (KCNA) által 2023. március 13-án közreadott képen tengeralattjáróról indított rakétát tesztelnek Észak-Korea keleti partjainál március 12-én. A rakétakilövésre egy nappal azelõtt került sor, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea elindította a Freedom Shield (Szabadságpajzs) nevû közös hadgyakorlatát. MTI/EPA/KCNA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Korea több cirkáló rakétát lőtt ki szombat hajnalban a Kína és a Koreai-félsziget között található Sárga-tenger felé – közölte a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága szombaton. A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint a dél-koreai és az amerikai szakértők elemzik azokat az adatokat, amelyek alapján megállapítható a kilőtt rakéták típusa és egyéb részletek.

A szombati rakétaindítás három nappal azután történt, hogy Észak-Korea két, rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán-tengerbe.

Közvetlenül ezt megelőzőan tartotta az Egyesült Államok és Dél-Korea az úgynevezett Nukleáris Konzultációs Csoport (NCG) első ülését, amely az amerikai elrettentés kiterjesztését szolgálja szövetségese területére. A megbeszélés után jelentették be, hogy a Szöultól 350 kilométerre délkeletre található Puszan partjainál kikötött a USS Kentucky, amely évtizedek óta az első ballisztikus rakétákkal felszerelt, nukleáris meghajtású amerikai tengeralattjáró Dél-Koreában.

Borítókép: Illusztráció: Tengeralattjáróról indított rakétát tesztelnek Észak-Korea keleti partjainál március 12-én (Fotó: MTI/EPA/KCNA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.