Újabb vádpontokat jelentettek be Donald Trumppal szemben

A volt elnök elleni ügy elterelheti a figyelmet a Hunter Biden körül terebélyesedő botrányról.

Kónya Rita
2023. 07. 28. 11:15
President Trump Announces Proposed National Environment Policy Act Regulations
FILES-US-POLITICS-TRUMP-INDICTMENT Fotó: DREW ANGERER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három újabb vádpontot jelentett be Jack Smith különleges ügyész a Donald Trump volt elnökkel szemben bizalmas dokumentumok hanyag kezelésével kapcsolatban folyó eljárásban. A csütörtökön napvilágot látott pótvádiratban Trumpot, valamint inasát, Walt Nautát, illetve a mar-a-lagói birtok karbantartóját egyaránt megvádolták dokumentumok megváltoztatásával, megsemmisítésével, megcsonkításával vagy elrejtésével, illetve hamis tanúzással és az igazságszolgáltatás akadályozására irányuló összeesküvéssel − írja a Breitbart amerikai híroldal.

A Trump ellen felhozott harmadik vádpont a CNBC beszámolója szerint az, hogy a volt elnök magánál tartott egy Irán megtámadására vonatkozó amerikai haditervet, amelyet több személynek, köztük egy írónak is megmutatott a New Jersey-i Bedminsterben található klubjában 2021. július 21-én. Akkoriban Trump már öt hónapja nem volt elnök, vendégei pedig nem estek át biztonsági átvilágításon.

Steven Cheung, Trump szóvivője indulatosan utasította vissza az újabb vádakat, „kétségbeesett és kapkodó kísérletnek” nevezve azokat Trump és környezete zaklatására.

A Trump elleni újabb vádpontokat épp egy nappal azután jelentette be a különleges ügyész, hogy az egyébként Trump által kinevezett kerületi bíró, Maryellen Noreika nem volt hajlandó szentesíteni a Hunter Biden és a delaware-i ügyészség közötti, Biden elnök fia számára igen kedvező feltételeket tartalmazó vádalkut.

Aileen Cannon bírónő 2024. májusára tűzte Donald Trump ügyének tárgyalását. 

Az időponttal egyik fél sem volt elégedett, az ügyészek még idén szerették volna tárgyalásra vinni az ügyet, Trump jogi csapata viszont azt szerette volna elérni, hogy csak a jövő novemberben esedékes elnökválasztás után kerüljön sor a tárgyalásra.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: Drew Angerer/Getty Images North America/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.