Vérengzés Szöulban: több embert megszúrt egy késes támadó

A dél-koreai főváros egyik metróállomásán egy huszonéves férfit leszúrt, másokat megsebesített a fegyveres.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 21. 10:56
Ahead of Seol holiday
epa10414417 Travelers crowd a departure lobby of Incheon International Airport, as they head overseas for the Lunar New Year holiday, known as Seol, which is one of the two major Korean traditional holidays and falls on 21-24 January this year, west of Seoul, South Korea, 19 January 2023. EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT Fotó: YONHAP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy embert megölt, három másikat pedig megsebesített egy fegyveres támadó pénteken a dél-koreai fővárosban egy metróállomásnál.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség jelentése szerint helyi idő szerint délután 2-kor egy férfi valamilyen szúró-vágó fegyvert rántott elő a Szöul délnyugati részén lévő Szillim metróállomás egyik kijáratánál, egy huszonéves férfit leszúrt, három másik férfit pedig megsebesített.

A sérültek egyike állítólag válságos állapotban került kórházba.

A rendőrség őrizetbe vett egy 30-as éveiben járó gyanúsítottat. Még vizsgálják tettének indítékát, illetve azt, hogy kapcsolatban állt-e áldozataival. Amikor a rendőrök legyűrték, a támadó azt kiabálta, hogy nem akar tovább élni – értesült az YTN helyi tévécsatorna.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: EPA/Yonhap South Korea Out)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.