Wagner-vezér: Szégyen, ami az ukrán fronton történik

Jevgenyij Prigozsin újra kritikával illette az orosz erőket, tervei szerint zsoldosai egy részével Belaruszban marad.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner, The Guardian2023. 07. 19. 20:14
Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldos csoport vezetője. (Fotó: NEXTA / Twitter)
Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldos csoport vezetője. (Fotó: NEXTA / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra előkerült Jevgenyij Prigozsin, aki ezúttal a Wagner zsoldosaihoz intézett beszédet Belaruszban. Szerinte ami jelenleg az ukrán frontvonalon történik, az szégyen – idézte a Noelreports Twitter-bejegyzését a Mandiner.  

„Kivárjuk, amíg a lehető legjobb pillanatban újra megmutathatjuk magunkat” – mondta Prigozsin. Hozzátette: 

A Wagner egyelőre nem fog harcolni Ukrajnában.

A felvételek szerint – Prigozsin hanghordozásával – egy férfi azt mondja, hogy „Üdvözöllek benneteket belarusz földön. Méltósággal harcoltunk, sokat tettünk Oroszországért”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a múlt héten azt állította, hogy Prigozsin elutasította azon ajánlatát, hogy mondjon le a Wagner vezetői posztjáról, és engedje, hogy zsoldosai folytassák a harcot Ukrajnában. Ehelyett a Wagner becslések szerint kétezer harcosa Belaruszba menekült, ahol állítólag néhányan a belarusz területi erőket oktatják a fővárostól, Minszktől délkeletre fekvő Aszipovicsiban lévő kiképzőtáborban.

A Kreml eközben megkezdte Prigozsin üzleti és médiabirodalmának felszámolását, amely a vendéglátóipari szerződésektől kezdve az álhírekkel foglalkozó weboldalakig mindent kezelt – hívta fel a figyelmet a The Guardian brit napilap.

Borítókép: Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldos csoport vezetője (Forrás: NEXTA/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.