Zelenszkij elárulta, hogy mi lehet a közelgő NATO–Ukrajna Tanács legfontosabb témája

Az ukrán elnök kedden este tette közzé videóbeszédét.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 26. 10:06
ZELENSZKIJ, Volodimir
Prága, 2023. július 6. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellép a prágai vár díszõrségének tagjai elõtt a tiszteletére tartott fogadási ünnepségen 2023. július 6-án. MTI/AP/Petr David Josek Fotó: Petr David Josek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fekete-tengeri ukrán kikötők és a gabonaexport biztonságára kell összpontosítani a NATO–Ukrajna Tanács közelgő ülésén − hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedd esti videóbeszédében. 

A világ tudja, hogy fekete-tengeri kikötőink biztonsága kulcsfontosságú a globális élelmiszerpiac békéje és stabilitása szempontjából

 − mondta Zelenszkij. – Az élelmezési biztonság fontos globális szempont, az ukrán béketerv része − emelte ki az elnök. 

Az újonnan felállított testület szerdán tart nagyköveti szintű tanácskozást, amelyen a Fekete-tenger biztonságáról beszélnek majd − mondta Zelenszkij. 

A NATO–Ukrajna Tanács két hete, a litvániai NATO-csúcson ült össze először állam- és kormányfői szinten. Oroszország július közepén kilépett a fekete-tengeri gabonaegyezményből, amely lehetővé tette, hogy Ukrajna mintegy 33 millió tonna gabonát és más élelmiszert adjon el a háborús helyzet ellenére.

 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij. (Fotó: MTI/AP/Petr David Josek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.