Az orosz hadsereg korlátozza a közlekedést a Kercsi-szorosban

Megtiltották minden hajó és vízi jármű felszíni és víz alatti közlekedését, horgonyzását, vízre bocsátását, a repülőgépek repülését, az emberek vízben való tartózkodását és egyéb tevékenységeket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 02. 21:17
null
Kercsi-szoros, 2023. július 17. Az Orosz Nyomozóbizottság által közreadott videófelvételrõl készített képen a hatóság munkatársai vizsgálódnak a Krím-félszigetet az oroszországi Krasznodari területtel összekötõ Krími hídon 2023. július 17-én, miután egy éjszakai robbantástól beszakadt az úttest. Az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krímet és Oroszországot a Fekete- és az Azovi-tenger között összekötõ átkelõnél szünetel a jármûforgalom. A bizottság az ukrán erõket tette felelõssé a robbantásért. A detonációban életét vesztette egy autóval közlekedõ nõ és férfi, kiskorú lányuk megsebesült. A Krími híd az Ukrajnában harcoló orosz csapatok kulcsfontosságú utánpótlási vonala. MTI/AP/Orosz Nyomozóbizottság Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz hadsereg navigációs figyelmeztetést adott ki arról, hogy korlátozza a hajók és repülőgépek közlekedését a Kercsi-szorosban, illetve annak légterében – közölte szerdán honlapján az orosz védelmi minisztérium.

Megtiltották minden hajó és vízi jármű felszíni és víz alatti közlekedését, horgonyzását, vízre bocsátását, a repülőgépek repülését, az emberek vízben való tartózkodását és egyéb tevékenységeket. 

A korlátozás alól kivételt képeznek az orosz haditengerészet, a nemzeti gárda és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) hajói, valamint azok a vízi járművek, amelyek a nappali órákban a hajóutakon és az ajánlott útvonalakon közlekednek a Kercsi-szoroson át, vagy a szorosban található kikötőkbe. A dokumentum meghatározta a hajók ellenőrzésére kijelölt területeket is.

Ukrajna július 17-én éjjel két vízfelszíni drónnal támadta a Krími hidat. A támadásban két ember – egy Belgorod megyei házaspár – életét vesztette. 

A létesítmény közúti része megrongálódott, a kétirányú forgalmat ezen a szakaszon ősszel állítják majd helyre.

Az első ukrán támadás a híd ellen tavaly október 8-án hajnalban történt: az úttesten felrobbant egy teherautó, majd a vasúti pályán kigyulladt egy szerelvény hét, üzemanyagot szállító tartálykocsija. A robbanás következtében hárman meghaltak, a teherautó mellett egy személygépkocsi utasai. A híd két úttesttartó támasza részben leomlott, de a hajóátjáró ívének támaszai nem sérültek meg.

Borítókép: Az Orosz Nyomozóbizottság által közreadott videófelvételről készített képen a hatóság munkatársai vizsgálódnak a Krím félszigetet az oroszországi Krasznodari területtel összekötő Krími hídon 2023. július 17-én, miután egy éjszakai robbantástól beszakadt az úttest (Fotó: MTI/AP/Orosz Nyomozóbizottság)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.