Az ukrán hadsereg főparancsnoka az amerikai vezérkari főnökökkel tárgyalt

Folytatódnak a heves harcok, az ukrán csapatok lépésről lépésre haladnak.

Magyar Nemzet
2023. 08. 07. 21:04
null
Donyecki terület, 2023. július 10. Ukrán katona 2Sz3 Akacija 152 milliméteres önjáró tarackban, amellyel az orosz állásokat készülnek lõni a kelet-ukrajnai Donyecki területen 2023. július 10-én. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk Fotó: Oleh Petraszjuk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ukrajnában zajló harci cselekmények jelenlegi állásáról tárgyalt hétfőn telefonon Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka Mark Milley tábornokkal, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnökével.

Tájékoztattam a fronton kialakult hadműveleti helyzetről. Elmondtam, hogy az ukrán fegyveres erők változatlanul folytatnak védelmi és támadó hadműveleteket egyaránt

– közölte a megbeszélés után Zaluzsnij, akit az ukrán vezérkar idézett a Facebookon nyilvánosságra hozott közleményében. Az ukrán főparancsnok stabilnak nevezte az ukrán erők védekezését. Szavai szerint az offenzívában az ukrán katonák kezében van a kezdeményezés, az oroszok pedig aktív támadásokkal próbálják elűzni az ukrán erőket a front egyes területeiről.

Az ellenség számos irányban aktív támadási műveleteket hajt végre, de nem jár sikerrel

– szögezte le. Hozzátette, hogy a heves harcok folytatódnak, az ukrán csapatok lépésről lépésre folytatják az előrenyomulást. – A kezdeményezés a mi oldalunkon van – hangoztatta Zaluzsnij.

Elmondta, hogy a Milley-vel folytatott beszélgetés során megvitatták az ukrán fegyveres erők fegyver- és lőszerszükségleteit is. A főparancsnok megköszönte a partnerek ebben nyújtott segítségét és támogatását. Az amerikai katonai vezetővel megállapodtak abban, hogy továbbra is kapcsolatban maradnak, és aktívan együttműködnek.

Borítókép: Illusztráció. (Fotó MTI/EPA/Oleh Petraszjuk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.