Mobilozik vezetés közben? Rossz hírünk van!

Új trükkel készülhet a rendőrség, hogy még több szabálytalan sofőrre csaphassanak le.

Magyar Nemzet
Forrás: Kreszváltozás2023. 08. 23. 12:16
Bergen,Op,Zoom,,The,Netherlands,-,November,2022:,With,This
2232172007 Fotó: Rijdende Redactie
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kifejlesztett egy, a sofőrök tevékenységét megfigyelni és értékelni képes ellenőrző kamerát a holland rendőrség– írja a Kreszváltozás. A MONOcam nevű szerkezet arra szolgál, hogy ellenőrizni tudják, hogy a jármű vezetője kezében van-e mobiltelefon, és úgy tűnik, a fejlesztés sikeres, ugyanis  hollandok már két éve használják.

Korábban nem volt eszközük a mobilozók kiszűrésére, közben egyre csak nőtt a vezetés közben szabálytalanul okostelefont használók száma.

 Mára pedig eljutottunk oda, hogy a kamera használata immár nemzetközi figyelmet keltett, olyannyira, hogy nemrég egy küldöttség Luxemburgból Hollandiába látogatott, hogy megvizsgálja a MONOcam működését és alkalmazását. A delegációt André Schaack, a Roadpol-tanács tagja, a Luxemburgi Közlekedésrendészet vezetője vezette és tájékoztatást kaptak a MONOcam fejlesztéséről és működéséről, a rendszer használatának jogi hátteréről, valamint az automatizált vádemelési és behajtási folyamatról. 

A vendégek megtekinthették az eszközt akció közben is, egy autópálya feletti felüljárón.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.