Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Novák Katalin megérkezett Kárpátaljára

A magyar államfőt a beregsurányi határátkelőn a kárpátaljai megyei vezetők delegációja fogadta, ahol egyeztetéseket folytattak.

Scheffer Joakim (Beregszász)
2023. 08. 22. 7:42
NOVÁK Katalin
Beregszász, 2023. augusztus 22. Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a beregszászi Római Katolikus Szent Kereszt Felmagasztalása templomban tartott Szent István-napi ökumenikus istentiszteleten 2023. augusztus 22-én. A szertartáson megáldották és megszentelték azt a kenyeret, amelyet az államfõ sütött a nemzeti ünnep alkalmából. MTI/Nemes János Fotó: MTI/Nemes János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin megérkezett Kárpátaljára. A magyar államfőt a beregsurányi határátkelőn a kárpátaljai megyei vezetők delegációja fogadta, ahol egyeztetéseket folytattak. 

Novák Katalin ezt követően ökumenikus istentiszteleten vesz részt a beregszászi templomban, ahol beszédet fog mondani. 

Az államfő megkoszorúzza a helyi Szent István-szobrot, valamint megszegi az ünnepi kenyeret, amelyet – az esztergomihoz hasonlóan – ő maga sütött.

A nap hátralevő részében a köztársasági elnök találkozik egy elhunyt kárpátaljai magyar katona hozzátartozóival, valamint kárpátaljai gyermekekkel.

Emellett tárgyalni fog a helyi magyar közösség politikai és vallási vezetőivel is. 

Mindezt annak érdekében, hogy a szerdán megrendezésre kerülő Krími Platform fórumon, valamint az azt követő, Volodimir Zelenszkijjel folytatott bilaterális egyeztetésen első kézből tudja képviselni a kárpátaljai magyarok érdekeit, ismertesse jelenlegi helyzetüket és problémáikat. 

Az ukrán elnök egyébként nemrégiben szintén Kárpátalján járt.

Novák Katalint kárpátaljai látogatása során elkísérte Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnöke is.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a beregszászi Római Katolikus Szent Kereszt Felmagasztalása templomban (Fotó: MTI/Nemes János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.