Partra szálltak az ukránok a Krím félszigeten + videó

Egy különleges hadműveletben személyi állomány szállt partra a félsziget területén.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 24. 21:10
null
Donyecki terület, 2023. július 14. Ukrán katonák egységük állásában, a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó fronton 2023. július 14-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk Fotó: Oleh Petraszjuk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csata zajlott az Oroszország által még 2014-ben elcsatolt Krímben csütörtökön, miután ukrán hírszerző csapatok egy különleges hadműveletben partra szálltak a félszigeten − közölte Andrij Juszov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának szóvivője.

Az ukrán katonai hírszerzés a haditengerészettel együttműködve különleges műveletet hajtott végre, a kitűzött célok megvalósultak, a legénységből senki sem sérült meg. A különleges hadművelet folytatódik, nem árulunk el minden részletet, az ellenség veszteségeket szenvedett személyi állományában és eszközeiben egyaránt − fejtette ki a szóvivő, hozzátéve, hogy a veszteségek mértékét még pontosítják.

Később a szóvivő a Szuszpilne közszolgálati hírportálnak elmondta, hogy a partraszállás során Majak falu közelében az ukrán erők négy orosz kishajóban okoztak károkat, és legalább harminc orosz katonát öltek meg. A kiadvány rámutatott arra, hogy a krími katonai létesítményekről készült interaktív térkép szerint Majak faluban van az orosz légierő 3. rádiótechnikai ezredének bázisa.

A hírszerzés közleményben erősítette meg, hogy csütörtökre virradóra ukrán különleges erők szálltak partra vízi járművekkel Olenyivka és Majak közelében. Hozzátették, hogy a Krím félszigeten ismét kitűzték az ukrán állami zászlót. Minden cél és célkitűzés megvalósult. A különleges hadművelet végén az ukrán védők veszteség nélkül elhagyták a helyszínt − közölte a hírszerzés.

A titkosszolgálat az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint jelezte, hogy a különleges hadművelet a Krímben folytatódni fog. – Intézkedések komplex sorozata zajlik, ez nem egy nap története, hanem egy hosszú távú hadművelet. Tegnap orosz Sz–400-as légvédelmi rendszert semmisítettek meg Olenyivkában, ma partra szállást hajtottak végre − mutatott rá egy meg nem nevezett hírszerző tiszt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.