Prigozsin halálán élcelődik a francia külügyminiszter

A Wagner orosz zsoldos magánhadsereg alapítója is rajta volt azon a magánrepülőgépen, amely szerdán lezuhant az oroszországi Tver megyében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 24. 19:41
Wagner’s head Yevgeny Prigozhin leaves Southern Military District in Rostov
Wagner’s head Yevgeny Prigozhin leaves Southern Military Distr ROSTOV-ON-DOM, RUSSIA - JUNE 24: Head of the Wagner Group Yevgeny Prigozhin left the Southern Military District headquarters on June 24, 2023 in Rostov-on-Don, Russia. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Europress/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Catherine Colonna francia külügyminiszter ironikusan reagált csütörtökön Jevgenyij Prigozsinnak, a Wagner katonai magánvállalat alapítójának halálhírére.

 A francia diplomácia vezetője szerint 

a Putyinhoz közel állók körében kiemelkedően magas a halálozási arány. Kockázatos tevékenység

− tette hozzá Colonna az AFP hírügynökségnek, de nem kívánt bővebben nyilatkozni. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz zsoldos magánhadsereg alapítója is rajta lehetett azon a magánrepülőgépen, amely szerdán lezuhant az oroszországi Tver megyében. Az orosz hatóságok szerint a balesetet a gépen tartózkodó hét utas és három pilóta közül senki sem élte túl. 

A francia külügyminisztérium hivatalosan azt közölte, hogy „nem áll módjában kommentálni a baleset körülményeit, amelyekről minden elmondható, csak az nem, hogy világosak”. Túl korai lenne még felmérni Prigozsin feltételezett halálának következményeit − hangsúlyozta a tárca. Ha ez a halálhír beigazolódik, az jelentős dolog lesz − tették hozzá. 

A Wagner egy bűnszervezet, amely Putyinpiszkos munkáját végzi Ukrajnában és több afrikai országban, egy olyan milícia, amely rablásokból, fosztogatásokból és gyilkosságokból él. Prigozsin kézjegye a vér és a bűnözés

 − vélte a francia külügyi tárca az AFP-nek.

Borítókép: Jevgenyij Prigozsin (Fotó: Anadolu Agency via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.