Putyin nem utazik Indiába a G20-csúcstalálkozóra

Az út nem szerepel az elnök napirendjén – jelentette a Kreml.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 25. 18:37
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2023. június 24. Vlagyimir Putyin orosz elnök a lakossághoz intézett televíziós beszéde közben Moszkvában 2023. június 24-én. Putyin egységre szólított fel a belsõ árulással szemben és kemény fellépést helyezett kilátásba a fegyveres lázadók ellen, miután a Wagner-csoport nevû orosz zsoldoshadsereg egységei legalább két helyszínen átléptek a megszállt ukrajnai térségekbõl Oroszország területére, és biztonsági szempontból kulcsfontosságú létesítményeket foglaltak el. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Gavriil Grigorov Fotó: Gavriil Grigorov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem utazik Indiába a jövő hónap eleji G20-csúcstalálkozóra – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken Moszkvában. Elmondása szerint Putyin a különleges katonai művelettel (Oroszország Ukrajna elleni háborújával) van elfoglalva.

Putyin ellen nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) Ukrajnában elkövetett háborús bűncselekmények gyanújával. Amennyiben olyan országba utazik, amely részese az ICC statútumának, letartóztathatják.

Peszkov nem tett említést az elnök ellen kiadott elfogatóparancsról, de arra kitért, hogy az elnök nemrég virtuális módon vett részt a BRICS-országok vezetőinek johannesburgi csúcstalálkozóján.

Egyelőre még nem tisztázott, milyen módon tervez részt venni az orosz elnök a G20 Újdelhiben rendezendő szeptember 9–10-i csúcstalálkozóján, de Putyin tavaly sem repült Indonéziába a csoport találkozójára.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök. (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Gavriil Grigorov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.