Segítséget kaptak iskolakezdéshez a kárpátaljai gyerekek

Százhúsz, iskolaszerekkel megtöltött iskolatáskát adományozott a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) a rászoruló iskolások számára, valamint a Királyhágómelléki Református Egyházkerület felajánlásából a kárpátaljai ingyenkonyhák számára 3,4 millió forint értékű élelmiszer-adományt adott át a Kárpátaljai Református Egyházkerület Püspöki Hivatalában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 28. 17:19
null
20210901 budapest munkacsy mihaly altalanos iskola tanevnyito iskola kezdes havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Radírozzuk ki a különbségeket címmel meghirdetett tanszergyűjtő akcióban Kárpátaljára eljuttatott tanszeradományok értéke meghaladta a 2,8 millió forintot, amelyhez az egyéni adományok mellett a Dunántúli Református Egyházkerület 30 darab iskolatáskával járult hozzá – adta hírül a beregszászi átadóünnepségen Czibere Károly, az MRSZ kuratóriumi elnöke.

Magyarországon sem könnyű a megélhetés, ennek ellenére 

azt látjuk, hogy az adományok növekednek, mert Magyarországon és szerte a Kárpát-medencében is mindenki fontosnak gondolja, hogy ne hagyjuk magára Kárpátalja népét, és folyamatosan minden eszközzel segítsük az itt élőket

 – jelentette ki Czibere Károly.

Az MRSZ jóvoltából a Királyhágómelléki Református Egyházkerület által felajánlott, 3,4 millió forint összértékű, tartós élelmiszerekből álló adomány is célba ért.

Bogdán Szabolcs, az egyházkerület püspöke elmondta, hogy már a háború kitörése előtt is segítettek, 

mivel a Partiumban élők „sorstársaknak” érzik a kárpátaljai magyarságot.

 Most pedig tartós élelmiszert vásároltak a gyülekezetekben megszervezett adományozási akciókból, egyéni felajánlásokból, perselypénzekből származó összegből. 

A szállítmánnyal a kárpátaljai református egyházmegyék gyülekezetei által üzemeltetett, valamint az egyházkerület fenntartásában működő diakóniai ingyenkonyha működését támogatják.

Az adakozás által nem leszünk szegényebbek, hanem gazdagodunk, mert jobb adni, mint kapni, ezt hirdeti az Isten igéje is

 – fejtette ki Bogdán Szabolcs püspök.

Az adományt átvevő Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke elmondta, hogy 

120 félárva gyerek kapja meg a névre szóló tanszercsomagot, a későbbiekben pedig a Johannita Segítő Szolgálat felajánlásából 50 árva gyerek tanévkezdését is segítenek megkönnyíteni. 

Az élelmiszer-adomány felhasználásával kapcsolatban közölte, hogy az egyházkerületben működő tizennégy ingyenkonyha között osztják szét, ahol idős, támogatásra szoruló emberek és hátrányos helyzetű gyerekek étkezhetnek.

Szavai szerint sokkal több ember szorul segítségre Kárpátalján, de 

hálásak vagyunk azért, hogy sem gyerekek, sem egyedül maradt idős emberek nem nélkülöznek”, mivel „a kárpátaljai magyar református összefogás által tudunk segíteni

 – fogalmazott Zán Fábián Sándor püspök.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.