Több civil meghalt egy könyörtelen rakétatámadásban + videó

Legalább öt ember meghalt a kelet-ukrajnai Pokrovszk város lakóépületeit ért orosz rakétatámadásban.

Magyar Nemzet
2023. 08. 07. 21:42
null
Krivij Rih, 2023. július 31. Romos lakóház Krivij Rihben 2023. július 31-én, miután kettõs orosz rakétatámadás érte a dél-ukrajnai várost. Két ember életét vesztette, öt-hét pedig a romok alatt rekedt. MTI/AP/Libkos Fotó: Libkos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt halott és tizennyolc sebesült az eredménye egy pokrovszki lakóépületre mért két rakétacsapásnak – közölte hétfőn Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter a Telegram-oldalán. Pokrovszk mintegy 70 kilométerre északnyugatra fekszik az orosz erők által megszállt Donyeck városától.

Az első csapásban négyen vesztették életüket, a másodikban pedig a mentőszolgálatok egyik tagja. A sebesültek között 19 rendőr, öt mentő és egy gyermek van.

Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője nem sokkal korábban még csak két halálos áldozatról számolt be.

Két rakétacsapás. Egy átlagos lakóépületet találtak el. Sajnos voltak áldozatok. A mentők és a szükséges szolgálatok a helyszínen vannak. Az emberek mentése folyamatban van

– közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki egy videót is megosztott a Telegram-csatornán a pusztításról.

Pavlo Krilenko, a donyecki régió vezetője arra figyelmeztetett, hogy további támadásoktól kell tartani, ezért azt tanácsolta a lakosságnak, hogy menjenek biztonságos helyre.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Libkos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.