Több milliónyi ékszert raboltak Párizs belvárosában + videó

Nem ez volt az első ilyen jellegű rablás a környéken, a fegyveres rablók szökésben vannak.

Homoky Réka
Forrás: Le Figaro, RTL2023. 08. 01. 17:26
null
Red and white police tape cordons off the entrance of the French luxury Piaget jewellers store at Rue de la Paix that leads to Place Vendome, in Paris on August 1, 2023, following a robbery with losses estimated at €10-15 million according to the public prosecutor. (Photo by STEFANO RELLANDINI / AFP) Fotó: AFP/STEFANO RELLANDINI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenetes ékszerrablás történt Párizs belvárosában, fényes nappal, írja a Le Figaro. A lap értesülései szerint a rablás a francia főváros központi részén, a 2. kerületben lévő Rue de la Paix 7. szám alatt található Piaget ékszerüzletben történt augusztus 1-jén, kedden 12 óra körül. 

Az RTL értesülései szerint az elkövetők, két szürke öltönyös férfi és egy zöld ruhás nő kézifegyverrel léptek be az üzletbe és arra kényszerítették az eladót, hogy adja át a kirakatban és a széfben lévő ékszereket. 

A rablók gyalogosan hagyták el a helyszínt, azóta is szökésben vannak, a rendőrség nagy erőkkel keresi őket, a párizsi ügyészség nyomozást rendelt el csoportosan elkövetett fegyveres rablás vádjával. 

Nem ez volt az első ilyen jellegű ékszerrablás a környéken.

2022 májusában szintén a Rue de la Paix utcában egy Chanel boltot fosztottak ki, az akció a Place Vendôme közelében, az opera szomszédságában történt, az esetről felvétel is készült. 

A felfegyverkezett rablók motorral távoztak a helyszínről, a felvételen látszik, hogy egyáltalán nem voltak idegesek, nem kapkodtak. A rablás során nem sérült meg senki, Clément Lanot újságíró értesülései szerint az elrabolt órák és ékszerek értéke mintegy kétmillió euróra rúgott. 

A mostani rablás során keletkezett anyagi kár ennek többszöröse, az első becslések szerint akár 10-15 millió euró is lehet. 

Borítókép: A párizsi Piaget ékszerbolt (Fotó: AFP/STEFANO RELLANDINI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.