Újabb amerikai művész mutatott rá a woke-ideológia abszurditására

Egy interjúban beszélt a transzmozgalommal kapcsolatos véleményéről és aggályairól a rock egyik fenegyereke, Alice Cooper. A művész szerint egy gyereket vagy egy tinédzsert nem szabadna összezavarni, a radikális genderideológiának pedig előre nem látható következményei lehetnek.

Magyar Nemzet
Forrás: Fox News2023. 08. 26. 7:28
A Hollywood Vampires tagjai: Joe Perry (Aerosmith), Alice Cooper, Johnny Depp és Tommy Henriksen
A Hollywood Vampires tagjai: Joe Perry (Aerosmith), Alice Cooper, Johnny Depp és Tommy Henriksen Fotó: Ross Halfin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy a héten megjelent interjúban többek között a transzneműséggel kapcsolatos véleményéről kérdezték a legendás rockert, Alice Coopert, polgári nevén Vincent Damon Furniert. Az újságíró felidézte, hogy Cooper egyik „kollégája”, Paul Stanley, a Kiss énekes-gitárosa „szomorú és veszélyes hóbortnak” nevezte a transzneműséget. Cooper egyetértett vele, és felhívta a figyelmet arra, hogy hathat a gyerekekre a genderideológia − írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Megértem, hogy vannak transznemű esetek, de attól tartok, hogy ez is egy hóbort, és sokan csak azért állítják magukról, hogy transzneműek, mert olyanok akarnak lenni

− mondta Cooper.

A rocker veszélyesnek tartja, ha egy kisgyereket vagy akár egy serdülő fiatalt összezavarnak azzal, hogy lehet bármi, ami csak lenni szeretne, akár macska vagy fa is. Szerinte ez már az abszurditás határát súrolja.

Én azt mondom, hogy valaki legalább szexuálisan legyen tisztában azzal, hogy ki is ő valójában, mielőtt elkezdene azon gondolkodni, hogy fiú vagy lány

− fogalmazott Cooper, aki a woke-ideológiát sem kímélte. Feltette a kérdést, ki mondja meg, hogy mik a szabályok?

− Az egész woke-dolog… Senki sem tud erre a kérdésre válaszolni. Talán te tudod. Ki hozza a szabályokat? Van valahol New Yorkban egy épület, ahol minden nap leülnek az emberek, és azt mondják: „Oké, most már nem mondhatjuk azt, hogy anya. Azt kell mondanunk, hogy szülő személy. Azonnal terjesszük el?” Ki az a személy, aki ezeket a szabályokat hozza? Ezt nem értem. Nem vagyok régimódi. Én logikusan gondolkodom − magyarázta.

Az énekes a transzideológiával való visszaélés veszélyeire is felhívta a figyelmet.

 „Úgy látom, valaki tényleg kihasználhatja ezt. Egy srác bármikor besétálhat egy női mosdóba, és azt mondhatja, hogy »ma úgy érzem magam, mintha nő lennék«, és élete legjobb pillanatát töltheti ott, valakit megerőszakolhat, amire azt mondja, »Hát, aznap lánynak éreztem magam, aztán meg pasinak«. Hol húzod meg ezt a határt?”

 

Borítókép: A Hollywood Vampires tagjai: Joe Perry (Aerosmith), Alice Cooper, Johnny Depp és Tommy Henriksen (Fotó: Ross Halfin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.