Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Zaharova: Civilek bombázásával tereli el a figyelmet az ellentámadás sikertelenségéről az ukrán vezetés

Az orosz külügyi szóvivő szerint az ukrán elnök béketerve nem más, mint az Oroszország számára elfogadhatatlan ultimátumok halmaza.

Gábor Márton
2023. 08. 26. 18:51
Russian Foreign Ministry Spokesperson Maria Zakharova
Russian Foreign Ministry Spokesperson Maria Zakharova Fotó: SEFA KARACAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a Telegram-csatornáján azt közölte, hogy az ukrán vezetés az ellentámadással kapcsolatos problémákról úgy igyekszik elterelni a nyugati szövetségesei figyelmét, hogy dél-oroszországi civil célpontokat bombáznak.

Folytatódik a munka a békés civilek bombázását, merényletkísérleteket elrendelők és a gyilkosságokat elkövető ukrán neonácik azonosításával és megbüntetésével. Az elmúlt héten az orosz bíróságok az orosz Nyomozó Bizottság által összegyűjtött bizonyítékokat tanulmányozva több ukrán katonát is elítéltek.

Zaharova kiemelte, hogy az oroszországi és ukrajnai civilek szenvedése ellenére az Egyesült Államok és szövetségesei folytatják a náci kijevi rendszer támogatását. 

Nem bízhatunk Kijevben és nyugati támogatóikban. Egyszerűen lehetetlen megbízni Kijevben és a nyugatiakban

– tette hozzá a külügyi szóvivő, aki szerint jelenleg is egy olyan folyamatnak vagyunk a tanúi, amelynek részeként Kijev és a Nyugat egy teljesen új trükköt alkalmazva igyekszik Oroszország fölé emelkedni. Aktívan népszerűsítik Zelenszkij béketervét, amelynek a valóságban Zaharova szerint semmi köze a békéhez és csak ultimátumokat tartalmaz. 

A valóságban egy oroszellenes koalíciót építenek, amelybe megpróbálják bevonni partnereiket az Egyesült Államokból.

– zárta mondandóját a szóvivő. 

Nemrégiben a Donbaszban járó biztonságpolitikai szakértő, Georg Spöttle is hasonlókról számolt be a Magyar Nemzetnek adott exkluzív interjúban. Spöttle akkor elmondta, hogy az ukrán hadsereg rendszeresen támad civil célpontokat, kórházakat, iskolákat, a harci drónok pedig gyakran szándékosan dobnak robbanóanyagokat civil célpontokra. 

Borítókép: Maria Zaharova orosz külügyi szóvivő. (Fotó: Sefa Karacan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.