időjárás 3°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Hivatalos: újabb béremelés jön az egészségügyben

Ablakából lövöldözött a járókelőkre egy férfi, majd késsel támadt a kiérkező rendőrökre

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.28. 10:36 2023.09.28. 11:00
Ablakából lövöldözött a járókelőkre egy férfi, majd késsel támadt a kiérkező rendőrökre

Négy embert, köztük egy rendőrt is megsebesített egy pozsonyi lakótelepen egy ház ablakából lövöldöző férfi csütörtökön hajnalban. Rátámadt a helyszínre érkező rendőrökre is, akik lelőtték – közölték szlovák médiaforrások és a rendőrség.

Az elkövető az ablakból kezdett lövöldözni a szlovák főváros Dúbravka városrészében, majd az utcára rohant, és tovább lövöldözött – írta az esetről elsőként beszámoló Noviny.sk hírportál szemtanúkra hivatkozva. 

A lövöldözés után a férfi visszament a lakásába, ahonnan később egy robbanás zaja hallatszott, majd az elkövető késsel a kezében kirohant a lakásból, és a lépcsőházban a közben már a helyszínre érkező rendőrökre támadt, akik azt követően lelőtték. 

A lövöldöző a helyszínen meghalt. Az incidensben négyen sebesültek meg, köztük egy rendőr. 

A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség jelentése szerint őket a pozsonyi egyetemi kórházban lőtt sebekkel, egyiküket késszúrás okozta sebesülés miatt is el kellett látni. Kettőnél műtéti beavatkozásra is szükség volt.

A rendőrség közlése szerint a férfi tettének oka egyelőre ismeretlen, az eset körülményeit egyelőre vizsgálják.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.