Bayer Zsolt: Ezt hívják farizeus, aljas és gazember politikának + videó

Videóblogjának legfrissebb részében az Egyesült Államok és Oroszország közötti üzleteket vizsgálta Bayer Zsolt.

2023. 09. 03. 8:22
BIDEN, Joe
Washington, 2022. február 24. Joe Biden amerikai elnök sajtótájékoztatót tart az ukrajnai helyzetrõl a washingtoni Fehér Házban 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök hajnalban katonai mûvelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erõk mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenõrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadmûveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta kitört az orosz–ukrán háború, a Nyugat, nyugodtan mondhatjuk, őrületig fokozta az úgynevezett szankciós politikát. 

A háború kezdete óta egymással versengenek a nyugati országok, illetve az Amerikai Egyesült Államok, hogy hogyan és miképpen büntessék, sújtsák szankciókkal Oroszországot – kezdte vlogját Bayer Zsolt. 

Felszólítanak boldog-boldogtalant, hogy semmit ne vegyen az oroszoktól, felszólítanak hatalmas világcégeket, hogy vonuljanak ki Oroszországból, soha többé senki semmilyen energiahordozót nem vásárolhat az oroszoktól. 

És aki, más lehetősége nem lévén, mondjuk felmentést kap orosz gáz vagy orosz olaj importjára, mint például mi, magyarok, hát azok minimum gyanúsak és természetesen ki lesznek kiáltva a nyugati értékek elárulóinak.

És miközben zajlik a felszínen ez az őrület, az Amerikai Egyesült Államok statisztikai hivatala kiadott egy friss összefoglalót, amelyből a következőket tudjuk meg: az Amerikai Egyesült Államok 2023 első fél évében, tehát az orosz–ukrán háború kellős közepén, 2,2-szer több dúsított uránt vásárolt Oroszországtól, mint az azt megelőző évben. 

És ez a mennyiség egyszersmind azt jelenti – nem győzöm hangsúlyozni, a háború kellős közepén –, hogy a dúsítotturán-importban Oroszország immár 32 százalékkal van jelen az amerikai piacon – fogalmazott a publicista. 

 

Tehát miközben a felszínen megy a parasztvakítás, és mindenkit leárulóznak, aki bármit is hajlandó kereskedni az oroszokkal, eközben az amerikaiak több mint kétszeresére növelték dúsítotturán-importjukat Oroszországtól. 

Ezt hívják farizeus, aljas és gazember politikának. Semmit nem kell megfogadni abból, amit az Egyesült Államok mond, beszél és hazudik. Mindenki tegye a dolgát a saját önérdeke szerint zárta videóját Bayer Zsolt. 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök sajtótájékoztatót tart az ukrajnai helyzetről a washingtoni Fehér Házban 2022. február 24-én (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.