Csattanós válasz érkezett a szlovák vádakra Menczer Tamástól

A választásokba történő beavatkozással vádolják a magyar kormányt északi szomszédaink.

2023. 09. 28. 17:42
MENCZER Tamás
Budapest, 2023. szeptember 26. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelõs államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. szeptember 26-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A választásokba való beavatkozással vádolja Magyarországot a szlovák Demokraták párt, valamint a szlovák külügyminisztérium. Az esettel kapcsolatban Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára közölt egy Facebook-posztot, amelyben felhívta a figyelmet a kettős mércére. 

A szlovák külügyminisztérium viccel?! Ki avatkozik a szlovák választási kampányba?!

− fakadt ki az államtitkár bejegyzésében.

 

 

Csehország köztársasági elnöke, Petr Pavel világosan elmondta, hogy a szlovákok Robert Ficóra ne szavazzanak. Mark Rutte, holland miniszterelnök pedig elmondta, hogy a szlovákok a Demokrata nevű pártra szavazzanak

– írta az államtitkár, aki szerint az abszurdum abszurdja, hogy a Demokraták a Facebook-oldalukon bemutatták a holland miniszterelnök kampányüzenetét, az előző bejegyzésükben pedig tiltakoznak, azt állítva, hogy Magyarország beavatkozik a szlovák választási kampányba.

Menczer Tamás pedig végül felteszi a kérdést, hogy a szlovák külügyminisztérium vajon bekérette-e Csehország és Hollandia nagykövetét. Ezzel arra utalt, hogy a szlovák külügyminisztérium behívatta Magyarország pozsonyi nagykövetét, miután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a hét elején találkozott Forró Krisztiánnal, a felvidéki magyar Szövetség párt elnökével.
 

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. szeptember 26-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.