időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Egyre rosszabb a helyzet, a magyar közösségek védelmére hívott az államtitkár

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.26. 12:18 2023.09.26. 12:22
Egyre rosszabb a helyzet, a magyar közösségek védelmére hívott az államtitkár

Ezúton is arra kérjük Ukrajnát, hogy tartsa be az európai normákat, az Európa Tanács és a Velencei Bizottság ajánlásait, valamint állítsa vissza azokat a jogi kereteket, amelyek védik a magyar nyelvet és a magyar nemzeti közösséget – fogalmazott az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Budapesten.

Zsigmond Barna Pál az európai nyelvek napja alkalmából a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón kiemelte: Magyarország nemzeti kormánya kiemelt figyelmet fordít az anyanyelvünk védelmére, a magyar nyelv megóvása mellett pedig hazánk biztosítja a velünk élő nemzeti közösségek, kisebbségek nyelvhasználatát is.

„Örömünk azonban nem lehet felhőtlen, hiszen a Kárpát-medencében, a határon túl élő magyaroknak nap mint nap meg kell küzdeni az anyanyelvük használatáért” – tette hozzá az államtitkár.

Reméljük azt, hogy Ukrajna előbb-utóbb visszatér arra az útra, amelyen korábban is járt, visszaállítja a magyar közösség jogait, és ismét lehetőség nyílik arra, hogy a magyar nyelvet szabadon lehessen használni az oktatásban, a kultúrában és a közéletben – fogalmazott az államtitkár.

Borítókép: Zsigmond Barna Pál (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.