Elfajult a vita: hatalmas verekedés tört ki a parlamentben + videók

A dulakodó felek külföldi ügynököknek nevezték egymást, alig bírták szétválasztani őket.

2023. 09. 21. 8:24
null
Tbiliszi, 2017. október 15. A legnagyobb georgiai ellenzéki párt, a Egyesült Nemzeti Mozgalom aktivistái kormányellenes tüntetést tartanak Tbilisziben 2017. október 15-én. (MTI/EPA/Zurab Kurcikidze) Fotó: ZURAB KURCIKIDZE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki és kormánypárti törvényhozók estek egymásnak szerdán a grúz parlamentben azt követően, hogy az amerikai pénzügyminisztérium szankciókat vezetett be Grúzia korábbi főügyésze, Otar Partaladze ellen. Mindehhez a tbiliszi vezetés is hozzájárult, a nemzeti bank ugyanis megváltoztatta a szabályokat annak érdekében, hogy a grúz–orosz üzletembert szankcionálják.

A dulakodás során az ellenzéki törvényhozók orosz ügynököknek nevezték a kormánypártiakat, utóbbiak pedig azt kiabálták a másik félre, hogy az Egyesült Államok ügynökei.

Az esetről az X (korábban Twitter) közösségi oldalra is felkerültek videófelvételek, melyeken az látható, az egymásnak eső politikusokat próbálják szétválasztani.

A Hürriyet török napilap közlése szerint először Giorgi Vasadze, a jobbközép Stratégiaépítő nevű párt vezetője és Irakli Zarkua, a baloldali Grúz Álom nevű párt képviselője vitatkozott egymással, ám rövid időn belül már káromkodás és végül dulakodás követte. A verekedés során senki nem sérült meg, az ellenzék támogatóikat tiltakozásra hívták a nemzeti bank tbiliszi irodája elé.

Borítókép: Illusztráció: A legnagyobb grúz ellenzéki párt, a Egyesült Nemzeti Mozgalom aktivistái kormányellenes tüntetést tartanak Tbilisziben 2017. október 15-én (Fotó: MTI/EPA/Zurab Kurcikidze)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.