Így nehéz lesz a svéd NATO-csatlakozás – reagált Szijjártó Péter hazánk lejáratására

A külügyminiszter elmondta: súlyos vádakat és hamis információkat terjesztenek a svédországi iskolákban.

2023. 09. 15. 6:37
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2023. augusztus 19. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Gibran Bászil egykori libanoni külügyminiszterrel, a Szabad Hazafias Mozgalom (FPM) nevű keresztény párt vezetőjével tartott közös sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. augusztus 19-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb Facebook-bejegyzésben reagált Szijjártó Péter arra, hogy súlyos vádakat és hamis információkat terjesztenek a svédországi iskolákban hazánkról, miközben Svédország azt várja, hogy Magyarország ratifikálja a NATO-csatlakozási kérelmüket. 

„Először is, itt azt kell látni, hogy a magyar parlament képviselői demokratikus versenyben szereztek mandátumot. Azóta folyamatosan az életszínvonal javításán dolgoznak a választókerületeikben, aminek eredményeként sokukat négyszer, ötször, sőt hatszor is újraválasztották az emberek” – fogalmazott a magyar külgazdasági és külügyminiszer.

Most pedig ezek a képviselők azt olvasták a hírekben, hogy a svéd állami alapítvány által működtetett UR biztosította iskolai tananyag részeként súlyos vádakat és hamis információkat terjesztenek a svédországi iskolákban, azt sugallva a diákoknak, hogy a demokrácia hanyatlásnak indult Magyarországon. Így nehéz lesz…

– fűzte hozzá a svéd NATO-csatlakozás jóváhagyásával kapcsolatban.

Szijjártó Péter levelet küldött Tobias Billström svéd külügyminiszternek, miután napvilágot látott, hogy milyen videóval hergelik Magyarország ellen a svéd diákokat a közoktatásban. Ahogy arról lapunk is beszámolt, 2019 óta használnak a svéd közoktatásban egy videó-összeállítást, amelynek kapcsán társadalomtudományi órán beszélnek Magyarországról is a fiataloknak.

 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. augusztus 19-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.