időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Két „halott” politikus találkozása a Kremlben + videó

Gábor Márton
2023.09.28. 15:36 2023.09.28. 16:09
Két „halott” politikus találkozása a Kremlben + videó

Az ukrajnai háború kitörése után robbant a hír, hogy magas rangú brit hírszerzési tisztviselők úgy vélik, Vlagyimir Putyin orosz elnök már halott lehetett.

Az MI6 illetékesei akkor az állították, hogy Putyin súlyos beteg, és a halálát a lehető legtovább titokban akarják tartani a Kreml illetékesei, hogy megőrizzék a hatalmukat.

A szervezet szerint az olyan nyilvános eseményeken pedig, mint a moszkvai győzelem napja, lehet, hogy egy testdublőrt használtak az orosz elnök helyettesítésére.

A tisztviselők szerint egyértelmű, hogy Putyin egészségi állapota az elmúlt hónapokban megromlott, és széles körben úgy vélik, hogy vagy szteroidokat szed vagy rákkezelésben részesül, ami miatt puffadttá vált az arca, kevésbé tűnt mozgékonynak, és egyes megfigyelők szerint vérrákja lehet.

Ukrajna katonai hírszerzésének vezetője, Kijrlo Budanov vezérőrnagya pedig azt állította, hogy Putyin súlyosan rákos beteg, míg egy Kremlhez közel álló orosz oligarcha szerint az orosz elnök leukémiában szenved, és az ukrajnai invázió előtt megműtötték.

A találkozón részt vevő másik politikus, Ramzan Kadirov csecsen vezetőről pedig nemrég Andrij Juszov, az ukrán védelmi hírszerzés képviselője azt állította, hogy kritikus állapotban van.

Megerősíthetjük, hogy Kadirovnak tovább súlyosbodott a fizikai állapota, ami az elmúlt napokban kritikussá vált

– mondta nemrég a hírszerző. Emellett több sajtóorgánum már Kadirov haláláról cikkezett a múlt héten. 

Borítókép:  Vlagyimir Putyin orosz elnök a derbenti Narin-Kala erődben a kaukázusi orosz tagköztársaságban, Dagesztánban tett munkalátogatásán (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Szergej Szavosztyanov)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.