Orosz külügyi szóvivő: Szergej Lavrov nem fog találkozni amerikai tisztségviselőkkel

Az orosz külügyminiszter New Yorkban tartózkodik az ENSZ 78. közgyűlésén.

2023. 09. 21. 10:17
LAVROV, Szergej
Fokváros, 2023. június 2. Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálatának felvétele Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrõl a Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és a Dél-Afrikai Köztársaságot tömörítõ BRICS-csoport külügyminisztereinek tanácskozásán Fokvárosban 2023. június 1-jén. MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálata Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz külügyminiszter nem találkozik sem amerikai vagy brit, sem pedig más NATO-tagországok képviselőivel − erősítette meg Marija Zaharova, orosz külügyi szóvivő a TASZSZ orosz hírügynökség szerint

Nem, az útitervünkben nem szerepel semmilyen találkozó [az amerikai féllel] 

− mondta Zaharova egy erre vonatkozó kérdésre válaszolva.

A politikus hangsúlyozta, hogy az Egyesült Királysággal és más NATO-országokkal sem terveznek tárgyalásokat. 

Találkozóink vannak ázsiai, latin-amerikai, afrikai országokkal, a baráti országokkal és nemzetközi szervezetekkel

− jegyezte meg az orosz külügyi szóvivő. 

Az ENSZ-közgyűlés 78. ülésszaka szeptember 19-én kezdődött New Yorkban. Ezen hagyományosan államfők, miniszterelnökök, külügyminiszterek és a nemzetközi szervezetek képviselői vesznek részt a világ minden tájáról. A résztvevőknek az eseményeken személyesen kell megjelenniük, videóüzenetek nem engedélyezettek. Az orosz delegációt Szergej Lavrov vezeti.

 

Borítókép: Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálatának felvétele Szergej Lavrov orosz külügyminiszterről a Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és a Dél-Afrikai Köztársaságot tömörítő BRICS-csoport külügyminisztereinek tanácskozásán Fokvárosban 2023. június 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.