időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Uniós biztos: Elmozdulás várható a migrációs csomaggal kapcsolatban

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.28. 11:32 2023.09.28. 11:34
Uniós biztos: Elmozdulás várható a migrációs csomaggal kapcsolatban

Elmozdulás várható az Európai Unió migrációs és menekültügyi csomagjának elfogadásával kapcsolatban – jelentette ki Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi kérdésekért felelős tagja Brüsszelben, az uniós tagországok belügyminisztereinek tanácskozását megelőzően csütörtökön.

Érkezésekor nyilatkozva Johansson reményét fejezte ki az iránt, hogy a szakminiszterek a tanácskozáson el tudnak mozdulni a holtpontról, és a kulcsfontosságú fejezetek lezárhatók lesznek az uniós migrációs reformcsomagban.

Bizakodó vagyok, hogy ma sikerül megállapodásra jutni a migrációs paktum utolsó részletéről. Remélem, hogy a miniszterek készen állnak az utolsó kis lépés megtételére

– fogalmazott. – Előrelépés esetén a felek megkezdhetik a háromoldalú – az Európai Parlament, az Európai Unió Tanácsa és az Európai Bizottság közötti – egyeztetéseket – tette hozzá az uniós biztos.

 

Borítókép: Uniós zászlók az Európai Bizottság székháza, a Berlaymont-épület előtt Brüsszelben 2023. március 21-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.