A Palesztin Vörös Félhold szerint Izrael azt kéri, hogy azonnal evakuálják az al-Kudsz kórházat + videó

Információk szerint hamarosan megindulhat a Hamász főhadiszállásának felszámolása.

Forrás: Reuters2023. 10. 29. 14:34
null
Beeri, 2023. október 25. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael ellen indított október 7-i támadásakor megrongált háznál izraeli katonák a dél-izraeli Beeri kibucban 2023. október 25-én. A többfrontos támadás következtében több mint 1400 ember életét vesztette Izraelben, ebben a kibucban legalább 130 lakót gyilkoltak meg a palesztinok. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Palesztin Vörös Félhold vasárnap közölte, hogy figyelmeztetést kapott az izraeli hatóságoktól, hogy haladéktalanul űrítsék ki a Gázai övezetben található al-Kudsz kórházat, írja a Reuters hírügynökség.

A palesztin információk arról szólnak, hogy hamarosan megtámadhatja Izrael a kórházat, hogy felszámolják a Hamász bázisát, ami a felszín alatt található. A palesztinok értesüléseit nem akarták az izraeliek kommentálni.

Az izraeli erők az X közösségi oldalra töltötték fel azt a videót, amely szerint a Hamász terrorszervezet teljesen beköltözött a föld alá. A gázai kórházak, iskolák, mecsetek és otthonok alatt a terroristák szörnyű alvilága terül el. Mint írják, a Hamász megszüntetéséhez fel kell számolniuk földalatti alagútjaikat.

Korábban pedig ugyancsak az X-re töltöttek fel egy videót arról, hogy a terroristák, hogy építették fel a bázisukat a kórház alatt.

Borítókép:  A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael ellen indított október 7-i támadásakor megrongált háznál izraeli katonák a dél-izraeli Beeri kibucban (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.