Andrej Babis megszabadítaná az EU-t a radikális zöldpárti és migrációt ösztönző erőktől

A volt cseh kormányfő reményei szerint bárki is alakít kormányt Lengyelországban, visszatér majd a visegrádi négyek együttműködéséhez.

Forrás: MTI2023. 10. 30. 17:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andrej Babis volt cseh kormányfő a Hungary Today hírportálnak elmondta: reményei szerint bárki is alakítson kormányt Lengyelországban, visszatér majd a visegrádi négyek együttműködéséhez. Sajnálatát fejezte ki, hogy a jelenlegi cseh miniszterelnök, Petr Fiala megengedte, hogy koalíciós partnerei nyíltan fellépjenek Magyarországgal szemben – derül ki a Magyarország Barátai Alapítvány közleményéből.

Andrej Babis a közelmúltban lezajlott, migrációs kvótákat érintő brüsszeli szavazás kapcsán hibának nevezte, hogy a cseh delegáció nem szavazott ezek ellen (Forrás: Facebook)

Andrej Babis  elmondta: pártjával, az ANO-val készülnek a jövőre esedékes európai választásokra, mivel az Európai Uniót meg akarják szabadítani a radikális zöldpárti és migrációt ösztönző erőktől.

A közelmúltban lezajlott, migrációs kvótákat érintő brüsszeli szavazás kapcsán pedig hibának nevezte, hogy a cseh delegáció nem szavazott ezek ellen.

Arra a kérdésre, megbánta-e, hogy saját pártjából épp a magyar kormánnyal szemben ellenséges Vera Jourovát jelöltette az uniós biztosi posztra, a cseh politikus úgy felelt, hogy szavazóik közt is nemtetszést okozott ez a döntés, amelyet máig igyekeznek nekik megmagyarázni. Sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Jourová gyakran Magyarország és Lengyelország ellen lépett fel.

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin közelmúltban lezajlott kínai találkozójával kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: megérti, hogy a magyar kormányfő hazájával kapcsolatos fontos témákat akart megbeszélni, de az ilyen kényes helyzetekben célszerű lenne az előzetes egyeztetés. Ennek ellenére úgy látja, hogy fel kell lépni a béke érdekében, és véget kell vetni az Ukrajnában zajló értelmetlen háborúnak.

Borítókép: Andrej Babis volt cseh miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.