Antiszemita támadás történhetett egy nyugdíjas házaspár ellen

A támadást egy 25 éves, Mohammed B. nevű fiatal követhette el, a rendőrség pszichiátriai megfigyelésre szállította.

2023. 10. 22. 12:37
bilincs, bűnöző Forrás: pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég felgyújtották egy zsidó nyugdíjas házaspár otthonának ajtaját Párizsban. A tragédiát sikerült megelőzni, a következmények drámaiak is lehettek volna az áldozatokra és az egész épületre nézve. 

A Rue du Télégraphe-n élő nyolcvanévesek hívták a tűzoltókat, miután hirtelen felébresztették őket álmukból, hajnali öt óra körül. Két ismeretlen állítólag benzinnel leöntötte a bejárati ajtót, mielőtt felgyújtották.

Az áldozatok az egyetlen lakók az épületben, akiknek mezuzájuk van az ajtón, ami egy kis tekercs, amely hagyományosan a zsidó otthonok ajtajára rögzítenek.

 Tekintettel az Izrael és a Hamász közötti háborúra a párizsi ügyészség azonnal vizsgálatot indított, hogy megállapítsák, antiszemita támadásról van-e szó.

A helyszínelés közben aztán megjelent a rendőrök előtt az épület egyik lakója. A 25 éves, büntetlen előéletű Mohammed B. beismerte, hogy  ő volt az, aki felgyújtotta a házaspár ajtaját. 

A rendőrség azonnal őrizetbe is vette, tartanak a vizsgálatok, hogy valóban ő okozta-e a tüzet.

A meghallgatások során a férfiről kiderült, hogy mentálisan nem stabil, mint mondta, hangokat hallott, amik arra biztatták, hogy gyújtsa fel az ajtót. A rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte és átszállította egy pszichiátriai megfigyelésre. 

A város pszichológus segítségét is felajánlotta a megtámadott nyugdíjasoknak, a vizsgálat pedig folytatódik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.