Az iszlamista terrorról szóló vita nem érdekelte a baloldalt Európában

A strasbourgi ülésen jelentős arányban szerepeltek a konzervatív képviselők.

2023. 10. 19. 8:31
null
FRANCE-EU-PARLIAMENT-BUILDING Fotó: SEBASTIEN BOZON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vitát folytattak Strasbourgban Iszlamista terrortámadás francia iskolák ellen, valamint az emberek megvédésének és a szociális kohézió előmozdításának szükségessége címmel. Az ülés témáját egyértelműen a konzervatív oldal találta fontosabbnak, mivel az ülésen jelentős arányban szerepeltek az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) és az Identitás és Demokrácia (ID) képviselőcsoportok képviselői.
Vincze Loránt RMDSZ-es EP-képviselő felszólalásában érthetetlennek nevezte, hogy egyes európai országokban az állambiztonsági szervek nem utasítják ki a nem európai, dzsihadista múltú személyeket, mondván, hogy alapvető jogaik vannak.

A meggyilkolt franciaországi tanároknak, a brüsszelben megölt svéd szurkolóknak, a nyugat-európai terrormerényletekben meghalt több száz embernek nem voltak jogai?

– tette fel a kérdést Vincze. Az ülésen a konzervatív képviselők hangot adtak véleményüknek, amely szerint az Európai Parlamentre nem lehet számítani, hogy belássa, hogy a migrációs politikája veszélyt hozott Európára és más irányba tekerje a kormányt.

Borítókép: Egy 2020. október 6-án készült képen az Európai Parlament a kelet-franciaországi Strasbourgban (Fotó: AFP/Sebastien Bozon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.