Az ukrán gabona veszélyeire hívják fel a figyelmet Ausztriában

A szomszédunkban csak az import tilalmában látják a megoldást, így nem áraszthatja el az uniós tagállamokat a nem megfelelő minőségű gabona.

Forrás: V4NA2023. 10. 28. 18:45
Ukrán gabonát aratnak. (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csitul az európai uniós tagállamok vitája, hiszen Brüsszel közbenjárásának köszönhetően eláraszthatja az uniós piacot a szigorú EU-s normáknak nem megfelelő, olcsó ukrán gabona.

Miért nem védi a kormány a fogyasztóinkat és a gazdáinkat? Hónapok óta figyelmeztetünk az Ukrajnából származó, növényvédő szerrel szennyezett és génmódosított gabonára. Más országok mutatják az utat, és már betiltották az importot, hogy megvédjék fogyasztóikat és mezőgazdaságukat. Ez az egészségről és a fogyasztók védelméről szól

– írja Peter Schmiedlechner, az Osztrák Szabadságpárt agrárügyekért felelős politikusra hivatkozva a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az ukrán gabona nemcsak növényvédő szerekkel, de sokszor olyan gombákkal is szennyezett, ami már az emberek egészségét is veszélyeztetheti.

Az Osztrák Szabadságpárt szerint csak az ukrán gabonára vonatkozó behozatali tilalom és az átfogó, következetes eredetmegjelölés védi a fogyasztókat.

Borítókép: Gabonát aratnak Ukrajnában (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.