Deutsch Tamás: Brüsszel be akar avatkozni a lengyel választásokba

A Fidesz Európai Parlamenti képviselője szerint Brüsszel célja, hogy megbuktassa a jobboldali lengyel kormányt.

2023. 10. 10. 18:33
DEUTSCH Tamás
Budapest, 2021. szeptember 23. Deutsch Tamás (Fidesz) európai parlamenti (EP-) képviselõ a Covid-árvák megsegítéséért tartott adománygyûjtõ jótékonysági esten a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban, Budapesten 2021. szeptember 23-án. A divatbemutatón a ruhakollekciók licitálásából befolyó teljes összeget a Regõczi István Alapítvány számára utalják át. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus szerint a lengyel választásba is beavatkozna az Európai Unió annak érdekében, hogy megbuktassa a regnáló jobboldali kormányt.

Egy pillanatra megállva azt kell mondanom, hogy iszonyatos az a helyzet, ami itt az európai uniós intézményekben tapasztalható, akár Brüsszelről, akár Strasbourgról beszélünk fizikai értelemben. Egy európai uniós tagállam szabad parlamenti választásait megelőzően uniós intézmények politikai pártként működve az egyik, hogy hogy nem, természetesen most a lengyelek esetében megint a baloldali, a liberális politikai szereplők mellett fellépve beavatkoznak egy választási kampányba. 

– jelentette ki Deutsch Tamás, hozzátéve, hogy Brüsszelben gyakorlatilag megmondják, hogy mi lenne az unió igénye, elvárása, akarata, hogy milyen döntést is hozzanak a lengyelek. 

Azt kell mondanom, hogy ez akár még csak öt-hat-hét-nyolc évvel ezelőtt is elképzelhetetlen volt. Ma ez a gyakorlat. Ma lényegét tekintve baloldali, liberális politikai pártokként működik az alapvető európai uniós intézmények nagy része, az Európai Bizottság és az Európai Parlament baloldali többsége is

– tette hozzá a politikus, aki szerint, ez az Európai Unió működését meghatározó, valamennyi írott és íratlan szabály durva és nyílt megsértése. 

 

Borítókép: Deutsch Tamás (Fidesz) európai parlamenti  képviselő (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.