Elon Musk ismét egyetértett Orbán Viktorral

A magyar miniszterelnök a magyarellenes Vera Jourová bejegyzésére reagált.

Forrás: Mandiner2023. 10. 05. 12:44
MUSK, Elon
Párizs, 2023. június 16. Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója a VivaTech elnevezésû innovációs konferencián Párizsban 2023. június 16-án. MTI/AP/Michel Euler Fotó: Michel Euler
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az X-en közzétett bejegyzésében reagált Orbán Viktor Vera Jourová szavaira, az Európai Bizottság híresen magyarellenes alelnöke ugyanis kiírta, hogy elkészült a javaslat a médiaszabadság védelmére az Európai Unióban. 

A magyar miniszterelnök szerint 

ez egy újabb szabadságellenes javaslat Brüsszelből, amelynek célja a média teljes ellenőrzése.

Orbán Viktor hozzátette:

„Mi, közép-európaiak már láttunk ilyesmit a múltban. Kominformnak és Reichspressekamernek hívták. Soha többé!”

A beszélgetésbe a dél-afrikai–amerikai techmilliárdos, Elon Musk is beszállt, aki a magyar miniszterelnök szavaira annyit kommentált:

Absolutely!

Az új uniós törvénytervezettel kapcsolatban egyébként legtöbbször Magyarország és Lengyelország neve merült fel mint „a sajtószabadság legnagyobb korlátozói” – írta meg korábban lapunk.

 

Borítókép: Elon Musk dél-afrikai–amerikai üzletember (Fotó: MTI/AP/Michel Euler)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.