Ez mindennek az alja, a Kreml demokráciafelfogásból vizsgáztatja a Nyugatot

Dmitrij Peszkov elég egyértelműen fogalmazott, erre most felkapja fejét a világ, de érthet a szóból Kadirov is.

Forrás: RIA Novosztyi2023. 10. 09. 15:43
PUTYIN, Vlagyimir
Kubinka, 2023. augusztus 14. Vlagyimir Putyin orosz elnök videókapcsolaton keresztül mond beszédet a Hadsereg-2023 Nemzetközi Haditechniai Fórum megnyitóünnepségén a Moszkvához közeli kubinkai Patriot parkban 2023. augusztus 14-én. A haditechnikai bemutatót augusztus 14. és augusztus 20. között rendezik az orosz védelmi minisztérium kubinkai légibázisán és az alabinói gyakorlóterén. MTI/AP/Kreml pool/Mihail Klimentyev Fotó: Mihail Klimentyev
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov korábban kezdeményezte, hogy a háború miatt ideiglenesen töröljék el a soron következő elnökválasztást, vagy egy jelölttel – Putyinnal – tartsák meg.

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára a kezdeményezését kommentálva emlékeztetett Vlagyimir Putyin szavaira az alkotmány minden rendelkezésének betartásáról. 

Peszkov szerint a szövetségi közgyűlés előtti idei beszédében az államfő arra hívta fel a figyelmet, hogy a demokrácia és az alkotmány minden követelményét be kell tartani, ez alól nem képeznek kivételt a választások sem. 

Ez különösen érdekes fejlemény annak fényében, hogy Ukrajnában pont a háborúra hivatkozva halasztják el az eredetileg októberre kitűzött választást. 

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta a parlament által idén július 27-én elfogadott törvényeket, amelyek értelmében 90 nappal, 2023. november 15-ig meghosszabbítják a hadiállapotot és az általános mozgósítást. Ez azt is jelenti, hogy az októberre tervezett választásokat nem lehet megtartani, hadiállapot alatt ugyanis azt tiltja az ukrán alkotmány. 

Visszatérve az orosz elnökválasztásra, a RIA Novosztyi megjegyzi, hogy az orosz elnökválasztást normál menetben 2024-ben tartják. A választási kampány még nem kezdődött el, Putyin pedig még nem jelentette be, hogy újra indul az államfői posztért.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök videókapcsolaton keresztül mond beszédet (Fotó: MTI/AP/Kreml/Mihail Klimentyev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.